Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyDen senaste veckan ställde Kendrick Lamars rap och Lukids electronica merparten av övriga nya musiksläpp på Spotify åt sidan.
Trail Of Dead var lika passionerat frenetiska som de brukar vara. Mer behövdes inte.
Ostigt, javisst, men det var stört omöjligt att slå ifrån sig Diamond Rings känsla för pop, när han vräkte ned sina syntmelodier i åttiotalet och brottade fram hit efter hit.
Det tog tid men till slut landade Ryan Leslie fina kombinationen av rap och R&B i nytt material, som var precis lika ojämnt som väntat, med såväl givna höjdpunkter som sömnpiller.

Den något udda, samplande, svängiga rapduon Main Attrakionz var istället mer lättillgängliga än väntat, men alldeles för spretiga för att hålla ihop gunget så pass bra som några spår antydde att de mycket väl borde kunna göra.
De mystiska och psykedeliska Black Moth Super Rainbow bemästrade onekligen konsten att skapa en lika delar förvirrande som skrämmande och spännande stämning. Gjorde sig dock bäst i små portioner.
Skickligare, konstigare, smärtsammare och mer hypnotiserande electronica än Lukids är det inte många andra som konkurrerat om i år.
När Savoir Adore släppte lös sin skimrande popmusik, med stänk av allt från synt till altcountry, över ett helt album blev det i längden något träigt. Men det förtog för all del inte heller faktumet att de emellanåt sprakade till. Ordentigt.
Kendrick Lamar  gjorde ett av årets definitivt bästa hiphopalbum, kanske till och med det bästa, även om han hittills utsatts för hård konkurrens av bland annat Ab-Soul och Nas.
Begåvat, men allt för spretigt, utförde Born Gold electro som kraftfullt inspirerats, och byggts upp, av snyggt skruvade hiphop-beats.
Steffaloo klev fram ur skuggan från de hon tidigare lyft, för att på egen hand ta plats i solskenet. Debuten var naken, varm och vacker.
Det var svårt att låta bli att föreställa sig hur bra Paul Banks senaste soloalbum kunnat vara om bandkompisarna från Interpol istället trängt in honom i ett mörkt hörn.
Fler musiktips hittar du som vanligt på Spotifierad.se eller i någon av mina löpande uppdaterade Spotifylistor:
2012: November Skies
2012: The Best Tracks
2012: The Best Remixes
2012: The Best Contemporary and Indie R&B
Illustration: Gustaf Öhrnell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *