Filippa Reinfeldt duckar intervju – ETC gör tomt tidningsuppslag

I flera omgångar har vänstertidningen ETC kritiserat Filippa Reinfedlt för att göra sig otillgänglig för intervju om hennes jobb – Hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm. Senast i DN debatt, där ETC tillsammans med Nyheter24 och Kommunalarbetaren, gick ut i gemensam protest mot att Reinfeldt var så otillgänglig.

Filippa Reinfeldt syns oftast i ofarliga mediesammanhang där hon inte behöver försvara sin politik. Hon tackar ja till en lång intervju med livsstilsmagasinet Yourlife, med harmlösa frågor om kändisskap och hur hon hittar balans i sitt liv. Hon avslöjar vad hon ska bära för klänning inför Nobelfesten i Aftonbladet och berättar för Expressen hur hon ska fira in det nya året. Men att få tio minuter av hennes tid för att ställa frågor om den politik hon driver tycks däremot omöjligt.

Och i dag tar ETC det ett steg längre. På sidorna åtta och nio i sin printupplaga gör de en stor sak av att de ännu inte fått träffa Reinfeldt:

I det finstilta står det ”…men i måndags ställde hon i vårt möte – igen. Det är nu 1143 dagar sedan vi bad om första intervjun. Vi fortsätter att ligga på för att få träffa henne. Du kan mejla oss dina frågor som du vill att vi ska ställa landstingsrådet”
Filippa Reinfeldt har tidigare avvisat kritiken från ETC med att det är kritik som kommer från socialdemokrater. Till Dagens medicin har hon sagt:
– Jag är förstås medveten om att socialdemokrater på olika positioner ogillar den politik vi för. Då riktar man in sig på andra områden. Jag pratar gärna om sjukvård. Det gör jag i stort sett varje dag.
Filippa Reinfeldts pressekreterare Gustaf Stenlund tar lätt på ETC:s uppslag.
– Det är väl ett kul upptåg?
Han menar att det inte stämmer att Filippa Reinfeldt inte är tillgänglig.
– Jag kan notera att samma dag som de gör det har vi ett uppslag i DN och genomslag i både lunchekot och lokaltidningar. Den här bilden av att Filippa inte syns stämmer inte, det är en olycklig bildsättning från meningsmotståndare. Men men, det är politik.
Stämmer det inte att ni har haft kontakt och att ni har ställt intervju?
– Det stämmer att jag har haft kontakt med ETC, men om du tittar på bildtexten på ETC har de ett räkneverk på hur länge de har försökt få en intervju. Jag har varit pressekreterare sedan hösten 2010 och jag har sökt i min mailbox och hittar ett mejl från ETC från den 17 januari 2012 så jag känner inte igen mig i den bilden. Det får stå för dem.
Så du säger att ETC hittar på?
– Nej, jag säger inte att de hittar på, jag säger att det är ett kul upptåg att de gör den här bilden.
– Vi har försökt att hitta en tid för intervju, men det har dykt upp saker och tyvärr har jag varit tvungen att flytta ett möte med ETC. Det är sådant som händer med upptagna personer ibland, det är inget ovanligt i vår värld, säger Gustaf Stenlund till Ajour.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Jag skulle inte heller låta mig intervjuas av ETC oavsett position. Maken till diskreprans mellan självuppfattning och omvärldens uppfattning får man söka hos Ranelid eller Greider.