Följ Twitters reaktioner på Löfven som ny S-ledare

Hela Sverige snackar nu om det – Stefan Löfven blir ny ordförande för Socialdemokraterna. Det bekräftar hans mamma(!) till till exempel Allehanda.se.
Västerbottens folkblad blev först med nyheten – och hann få med riksnyheten i papperstidningen. Trots det hade man en större bild nyhet att dra på ettan (bild via @patrickkrainer) (läs intervju om varför hos Medievärlden):

Sedan florerar twitter av Löfven-skämt. Som att ”Löfven faller på hösten”, att han vunnit varumärkestrid mot Metallica. På wikipedia börjar versionsstriden (är saken verifierad?) och samtliga medier jobbar nu för högtryck med att hitta nya vinklar.
Under tiden: Följ vad Sverige twittrar om Löfven. Ett slags kollektivt redaktörskap som väljer ut de bästa nya länkarna och kommentarerna:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Peter Forss says:

  Glöm inte ordvitsen om att han ska ”svetsa ihop partiet”.

 2. […] Följ Twitters reaktioner på Löfven som ny S-ledare […]

 3. 2000aldrig says:

  ”Åt skogen med partiledarna!”
  eller
  ”Ser ni mönstret?”
  http://bit.ly/yp6owd

 4. […] veckan fick tidningen Västerbottens Folkblad rejält med hyllningar för sitt scoop om att Stefan Löfven blir Socialdemokraternas nya partiledare. Men lika mycket hån fick de utstå för att tidningens största scoop någonsin inte fick toppa […]