Första svensk över en halv miljon prenumeranter på Youtube

I veckan blev den svenska Piteåbon Tobias ”Tejbz” Öjerfalk den första svensk att passera en halv miljon prenumeranter på Youtube. En milstolpe i svensk nätkultur, så klart.
Men eftersom Youtube, i sin senaste redesign, tog bort sin topplista var det svårt att illustrera hela topplistan, så jag hoppade att skriva då.
Men i dag har Simon Sundén gjort ett fantastiskt arbete med att, för hand, gå igenom topp tio av de svenska youtubekanalerna.
Då är det värt att puffa både för honom och för Tejbz. En halv miljon prenumeranter på en kanal är enormt. Läs gärna Simons analys om varför vi har så många stora youtubekanaler i Sverige och gratulera Tejbz på Twitter eller Facebook.

Skärmdump: joinsimon.se


Värt att notera är att mest spelade youtubekanal ger en annorlunda topplista. Där är till exempel Expressen med och fajtas, tillsammans med flera skivbolag. Även denna lista har försvunnit i Youtubes senaste redesign.
Vi har tidigare skrivit om Tobias Öjerfalk här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst

  1. Carina Svendsen says:

    Wow, det låter verkligen som hårt arbete, bra jobbat….Simon, för hand….!? Fredrik Strage känner nog hur du flåsar honom i nacken.
    Youtube-listor is da shiz…