Här är det hen

Trött på slentrianmässigt användande av ordet ”man” i nyhetstexter? Som i ”Man anser att”. Vill du att hen-reformen ska slå igenom helst igår? Nu finns verktyget som omvandlar alla hon och han till hen, honom och henne till henom, och man till en. Men bara på dn.se. Det är Oivvio Polite som byggt dhen.se. Han berättar mer här. Ett litet exempel på hur det kan se ut:

För dig som ej hängt med i turerna kring Dagens Nyheter och hen, varsågod, ett kort sammandrag:
Häromdagen skrev Dagens Media att Gunilla Herlitz förbjuder användandet av ordet ”hen” i Dagens Nyheter. Något som sedan dementerades i Resumé, dock inte av Herlitz själv. Jag kommenterade artikeln i Dagens Media här.
Uppdaterat: Nu verkar det som om dhen.se plockats ner, men sedan tidigare finns henerator, som omvandlar till hen vilken sajt du än besöker.
Uppdaterat: Nej, sajten har inte plockats ner, det har bara varit väldigt hårt tryck på den. Däremot har Bonnier polisanmält den, skriver Journalisten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst

  1. […] har skrivit en notis på Ajour om dhen.se, tjänsten som omvandlar alla pronomen på sajten till könsneutrala hen, henom och en […]