Här smyghånar juicemärket läkemedelsjätten


Juicemärket Froosh bytte nyligen etikett på sina flaskor, och deras nya slogan ”Bättre än Botox” flikades in. Detta var ingenting som Allergan, läkemedelsjätten bakom skönhetsmedlet, tyckte var något vidare kul. Så de började rassla med advokater, och Froosh lade sig platta. ”Redan samma dag som Allergan uppmärksammade Froosh Sverige AB om det felaktiga användandet av varumärket Botox agerade företaget”, skriver de i ett pressmeddelande på MyNewsdesk. Ett pressmeddelande som Ajour kan avslöja antingen innehåller ett dolt budskap eller formats av en enastående slump. Vi fick tips om att läsa den första bokstaven i varje stycke, inklusive rubriken, och kunde konstatera att ett i sammanhanget väldigt passande – om än ganska burdust – ord då utkristalliserade sig.
Och tja, den där slumpen… Om man tror på den så ska man nog vara lovligt naiv. Vi på Ajour sprang ut och köpte oss en egen flaska Froosh för att läsa ursäkten till Allergan, som blivit tryckt på alla flaskor av drycken. Och mycket riktigt: läser man första bokstaven i varje stycke kommer budskapet fram även där. Det var mig en jävla slump, eller hur?
Uppdatering, 11.40 14/12-11:
Dagen efter att Ajour skriver om Froosh’s smyghån rapporterar också Dagens Media om det. De kontaktar Froosh för att fråga om tilltaget, och får en kommentar från Frida Bredin, marknadschef för Froosh Sverige, som hävdar att det inte handlar om något hån mot Botox-företaget Allergan.
– Det är ett helt otroligt sammanträffande. Helt oavsiktligt och väldigt olyckligt. Vi vill inte stöta oss med Allergan ytterligare så det är absolut inte något hån. Det är en offentlig ursäkt, säger hon till Dagens Media.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. svärmor says:

  kul!

 2. Jonas Lejon says:

  Intressant att Froosh-sajten hänvisar till en Twitter-sida som inte existerar: @FrooshCo. Hoppas ingen skapar ett fejk konto 🙂

 3. Lasse says:

  Bra uträknat av PR-ansvariga.

 4. Neuro says:

  Så bra, mer av detta 🙂

 5. Karl Oskar says:

  Är det någon mer än mig som tycker att det liknar studio total?

 6. Linnea says:

  ”Tilläggsvis”! Sjukt kul!

 7. Malin says:

  Grym copy dom måste ha!

 8. […] jag redan nämnt – nyheten att Ali Mansouri äntligen får uppehållstillstånd i Sverige, juicemärket som hånar Botox, den här fina anekdoten om hur presidentkandidaten spelade in en antigayfilm iklädd en […]