Inga fler tvångsutvisningar för Björks Buss AB

Ajour kunde i förra veckan avslöja att Migrationsverket anlitat familjeföretaget Björks Buss AB vid tvångsutvisningar av asylsökanden. Medan andra bussbolag tidigare tagit avstånd från tvångsutvisningarna, kunde Ajour berätta att Björks Buss AB täckte över bussarnas logotyper och registreringsskyltar i samband med utvisningarna.
Efter att Ajour uppmärksammat bussbolagets agerande meddelade idag  Kjell Nordin, VD för Björks Buss AB genom ett mejl till Ajours redaktion, att bussbolaget i fortsättningen inte kommer utföra fler tvångsutvisningsuppdrag för Migrationsverket.
”Björks buss är ett familjeföretag med tydliga värderingar. För att det inte ska råda någon tvekan om detta har vi bestämt oss för att i fortsättningen inte utföra dessa körningar åt Migrationsverket.”, skriver Kjell Nordin i ett mejl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Petter Wallberg says:

  Jag tycker att det är så synd att media ska gå ”drev” mot företagare som inte gör något fel. Detta är samma som att köra bussen åt svenska soldater till en övning (om man nu är emot kriget i afghanistan). Björks Buss har fått en möjlighet att få ett kontrakt som gör att de kan tjäna mer pengar i tjänst åt staten.
  Utvisningarna är inte alltid helt lätta att förstå men ge er inte på Björks Buss utan det är migrationsverket och främst regeringen som ska granskas och diskuteras om.
  SKÄMS SÄGER JAG!! det är tillräckligt svårt att driva ett bussbolag utan denna nonsens!

 2. nisse says:

  Ni ger er på fel person .Bussbolagen har det kärvt och ser dem en möjlighet tar dem den såkart . dem kör buss och fattar inte besluten . Så nu får ni ge er Kanske fans en klar anledning för att utvisa det vet ju inte ni

 3. […] #2: Det går att vägra transport av människor som ska utvisas, det har visats av både Björks Buss och piloter på […]

 4. […] Samma sak har skett tidigare. Vid senaste deportationen från Göteborg användes vita bussar utan registreringsskyltar. Genom att hjälpas åt kunde vi då avslöja att det var Björks Buss som kört bussarna vilket Tanvir Mansur skrev om på Ajour. Efter avslöjandet drog vi igång en mailkampanj mot bussbolaget vilket gjorde att de bestämde sig för inte längre delta vid tvångsutvisningar. […]