Journalist blev uppspårad av högerextremist – efter säkerhetsbrist i webbtjänst

Att checka in via olika sociala nätverk som Facebook Places, Foursquare eller Lociloci är populärt. Men för journalisten Peter Karlsson blev det obehagligt. Peter Karlsson lever, på grund av hot, under skyddad identitet. Och en säkerhetsbrist i Lociloci gjorde att en nazist kunde spåra upp honom, skriver SVT vetenskap.
– Den här typen av företag prioriterar förstås i första hand att lägga resurserna på att få sin tjänst att locka kunder, marknadsföring och sådant. Det känns som säkerheten kommer i andra hand, säger Adolf Slama på Datainspektionen till SVT vetenskap.
Läs hela artikeln här.
(fotnot: Peter Karlsson heter egentligen något annat)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Kritisk granskning tack! says:

    ”Peter Karlsson” har för vana att hitta på saker. Ingen har åtalats eller delgivits misstanke för intrånget mot LociLoci. Hur kan då ”Peter Karlsson” veta vem denne är och att denne är nazist? Gissningar? Inbillningar? Telepati?
    Det är en fråga som borde ställas till ”Peter Karlsson” men det gör inte Linus Brohult av skälet att ”Peter Karlsson”s påståenden aldrig ifrågasätts och att Linus Brohult själv har en bakgrund inom den autonoma vänstern precis som ”Peter Karlsson”.