Julbockens död fångades av webbkamera

’https://www.youtube.com/watch?v=Oz2QBLEE194″ frameborder=”0″ width=”420″ height=”315″>
Inatt brann Julbocken i Gävle upp. Seden att någon smiter fram nattetid och tänder eld på den är ungefär lika folkkär som själva uppsättandet av bocken överhuvudtaget, och vid 1.40 ser man hur en mörk gestalt med luvtröja tänder eld på årets variant. En bit därifrån är två killar som varit ute och tagit en öl på väg hem, men de får syn på lågorna och springer dit – med telefonkameran påslagen. På fem minuter är bocken övertänd och till DN säger Sven-Erik Hammar, länsvakthavande vid Gävlepolisen, att det nu bara är skelettet kvar.
via Patrik Johansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Fredrikhimlen says:

  Du menar väl inte 01:40 utan snarare 02:40?

 2. Det är inte folkkärt…det är ett tilltag som är underligt, förstörande och fullständigt onödigt. Man undrar stillsamt vem det är som gör det, om det är samma person varje år. Eller om det finns en grupp pyromaner som heter bockarna bruses brunstiga brännarbrigad.

 3. Johannes says:

  Jag som Gävlebo tycker att det inte känns helt okej att den bränns ner redan efter några dagar. Händer det efter jul känns det mer okej, men nu är det bara tragiskt.
  Angående att det skulle vara samma personer som bränner ner, så hade P4 Gävleborg något inslag på det förra året. Konspiratoriskt omett hemligt bockbrännarsällskap. Alltid kul med lite konspirationsteorier

 4. Jonas says:

  Är det bara jag som är *helt övertygad* om att detta är en PR-kampanj för Gävle? Försöker inte vara konspiratorisk, tror mera de sitter på något konto och garvar som bara den. ”Gävle-bocken” uppeldad igen, knappast skulle Gävle finnas i folkmun utan en uppeldad jättebock.

 5. 2000aldrig says:

  Det är inte som ni tror…
  2000aldrig´s adventskalender, lucka 2, Gävle julbock
  http://2000aldrig.wordpress.com/2011/12/02/2000aldrigs-adventskalender-lucka-2/

  • Hur menar du att det är?

   • 2000aldrig says:

    Vi på 2000aldrig fick en exklusiv intervju med bocken strax före hans tragiska och årliga bortgång. Intervjun valde vi att publicera som lucka 2 i vår adventskalender. Bocken heter förresten Juholt i efternamn men förnekar starkt allt släktskap med någon nu levande eller död partiledare.
    /2000aldrig