Kända kvinnor läser upp näthat som skickats till dem

SVT:s Uppdrag granskning sänder på onsdag en dokumentär om näthatet som riktas mot svenska kvinnor. Inför programmet har det släppts en trailer där olika svenska mediekvinnor läser upp helt vidriga hatbrev, direkta hot och ord som får det att vändas i magen. Läs mer om programmet, men se framförallt klippet nedan:
http://youtu.be/k_pLmq8d7Mk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Inger says:

  Om näthat: Det är vidrigt. Det är så lätt att själv fyllas av hat. Men jag tror inte att vi kan hata bort näthatarna. Det ger bara hatet mer näring.
  Jag tror istället på att polisanmäla.
  Därutöver hoppas jag att media i stort börjar jobba med de metoder som Ajour använder för att vi som läsare i tysthet ska kunna hjälpa till att marginalisera hatarna. Jag tänker på de där gröna och framförallt de röda tummarna!

  • manen says:

   polisen priorieterar dock inte anmälningar om näthat el. grovt kränkande språkbruk eller hot som levererats över internet, de samlas tyvärr i hög och avskrivs så småningom pga ”brott kan ej styrkas”; de utreds inte ens 🙁

  • CS says:

   Så du vill marginalisera ytterligare en grupp människor? Kan det kanske vara så att det är den marginaliseringen som gör att ”hatet” uppstår? Så om man lyssnar på människor istället, så uppstår det aldrig något ”hat”?

 2. CS says:

  Det som är intressant är väl att för varje sånt här ”hat”, så är jag helt övertygad om att det har kommit 20-100 nyanserad, sakliga och konstruktiva mail/kommentarer, men dom är ni/journalister aldrig intresserade av att prata om!?
  Det riktigt farliga är att ni journalister faktiskt missar hur marginaliserade ni är, ni hittar bekräftelse i ”bloggosfären” och tolkar det som att alla tycker som ni, för det finns ju 2 lägen, att man håller med Er, och då fungerar det som bekräftelse, eller att man ”hatar”, då fungerar det också som bekräftelse, på hur himla rätt ni har, och hur viktiga ni är, allt som inte platsar i dom fållorna går er helt förbi.
  Det finns inte i er tankevärd att kritik mot er skulle kunna vara både rättfärdigad och korrekt, så alla dom där sakliga och konstruktiva dialogerna som skulle kunna uppstå, är ni helt ointresserade av. Dels för att det inte handlar om Er, och för att ni inte är intresserade av att lyssna på andra människor.

 3. GH says:

  Min (långa…) kommentar ligger på en annan sida, som svar på ett förslag jag gillade 🙂
  http://www.ajour.se/aktion-for-natkarlek-startad-som-svar-pa-kvinnohat-mot-journalister/#comment-157156

 4. […] Uppdrag gransknings reportage om hatet kvinnor utsätts för på nätet har debatten varit het. En del av det har handlat om vad […]