Köp Zlatan som e-bok – eller låna den gratis på e-biblioteket

Zlatans bok har blivit en snackis över hela Sverige. Damon har tidigare skrivit vad den betyder för Sverige och från och med i dag kan du köpa den i butik. Eller ladda ner den på din platta via tex Bokus. Ännu roligare är förstås att ladda ner den som ljudbok. Zlatan inleder själv boken, men sen vill(?) han inte mer och lämnar över inläsandet till Jonas Malmsjö.
Men det var inte det jag skulle berätta, utan hur du istället för att betala 147 kronor för e-boken kan låna den gratis som e-bok på bibblan! Läs nedan eller läs @Gunnarr’s guide

 Uppdaterad: Kötiden på boklånet verkar lång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

11 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. roll-on says:

  Ja, expressens ekonomireporter är grumsen över detta
  http://bloggar.expressen.se/fredriksjoshult/2011/11/ladda-ned-zlatanboken-gratis-hur-tanker-forlaget/
  Uppenbarligen är iden med ett bibliotek helt nytt för honom.
  Han har heller inte koll på att antalet utlån av e-böcker är begränsat, precis som antalet fysiska böcker, och att upphovsmännen får betaltför varje lån.

 2. Cyniker says:

  Man måste bara älska biblioteket. kollade med mitt bibliotek och kunde konstatera att den senaste tidens mest omdiskuterade biografier finns där. underbart.

 3. Christian says:

  Fast till skillnad från en köpt e-bok måste du läsa den på tid (28 dagar), du kan inte låna ut en till en kompis när du läst klart den (http://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=200549320), anteckna i den eller flytta den till annan enhet.
  Inte heller kan du spara den hemma i ett eget bibliotek.
  Vilket väl är affärsidén bakom den 147 spännen. Tillgänglighet.

 4. Anna-Stina says:

  Visst är det härligt med bibliotek! Det ska bli spännande att se om det blir den anstormning vad gäller nedladdning av denna bok som några befarar(?). Än så länge utgör ju e-böckerna en så liten del av marknaden och det är väl fortfarande mest män i yngre medelåldern ur medelklassen som har eboksläsare. 😉

 5. Eva says:

  På sidan hittaeboken.se har någon samlat alla möjligheter att få tag på en e-bok på samma ställe, både köp och lån. Väldigt praktiskt!

 6. […] som hedersmedlem i Offerdals spelmanslag. Annat värt att notera är diskussionen om det faktum att boken kan laddas ner gratis som bibliotekslån. Inte konstigare än att den fysiska boken kan lånas gratis på bibliotek, […]