How smooth is that?

I morgon lanseras en ny reklamfilm, som till en början påminner mycket om vilken reklamfilm som helst om alkohol, men slutar med en del fakta som tar direkt död på alkoholromantiken. Pressmeddelande om filmen här.
Jag är väldigt nyfiken på hur liknande filmer påverkar våra attityder till alkohol. Hur reagerar du?

Läs mer:
Nykter alkoholist?
Olika alkoholkulturer eller olika flroskningsmodeller?
Dåligt med alkoholfria alternativ
Sommar utan alkohol
Utdrag ur alkohollagen
Alkohol till tonåringar och nyktra vuxna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Johan Ljungquist says:

  Information i all ära men en reklamfilm gör inte ett glas god whisky mindre gott direkt.

 2. Ulrika says:

  Den känns lite som att den varken gör till eller från. Jag förstår tanken men… känner mig inte ”påverkad” av den. Kanske tänker man sig inte att ”alkisar” drinker whisk(e)y utan det är något ”fint”? Blev hursomhelst inte berörd av den. Då blir jag mycket mer berörd av den där från Systembolaget där pappan och dottern berättar för varann hur de argumenterar för/emot att hon ska få en flaska vin. Den kände jag igen direkt i magen! http://www.youtube.com/watch?v=IfAA8P0g5RQ

 3. Johan Ekroth says:

  Tycker att det är ett gott initiativ, men att det hela blir lite överarbetat genom att vara på engelska. Engelskan riktad mot en svensk publik känns som att de fungerar för att addera en mer kosmopolitisk känsla, en mer glamorös känsla … så jag tycker att det tar bort lite av allvaret i det hela.

 4. HelenT says:

  Filmen i sig själv gör varken till eller från när det handlar om vår attityd till alkohol.
  Däremot känner jag för min egen del att jag påverkats av den debatt som varit under hösten både här och på Twitter.
  Jag hoppas dock att filmen kan fortsätta hålla diskussionen levande både på nätet och vid köksborden runt om i landet.

 5. JackH says:

  Gör som jag. Spara pengar och tid på att bli nykterist. Alkohol är äckligt.

 6. […] att jag hyllar en reklamfilm måste ses som […]

 7. Essa says:

  Jo, jag tycker. Gillar, faktiskt. http://mcsarcne.wordpress.com/2012/01/01/om-konserverad-grot/
  Sen är jag sen på bollen, men det skiter vi i.