Ny statistik från Facebook: 901 miljoner aktiva användare


Igår släppte Facebook ny statistik inför sin börsintroduktion. Där framgår det att sajten nu brutit igenom 900-miljoners vallen. Sociala medier-jätten har nu 901 miljoner aktiva användare (inloggad minst en gång i månaden). Av dessa var dryga hälften, 526 miljoner, inloggade varje dag under mars månad och 488 miljoner använde en av Facebooks mobila tjänster under samma månad.
Facebook rapporterar också att 3,2 miljarder kommentarer skrivs och 300 miljoner foton laddas upp – varje dag. Totalt har användarna mer än 125 miljarder ”vänskapsband”.
Social bakers har tidigare spekulerat i att Facebook kommer ha över en miljard användare i oktober, medan Facebook själva gissat på augusti. Men med den farten sajten är uppe i nu (över 50 miljoner nya användare sedan februari) kommer det sannolikt bli ännu tidigare.
Enligt Facebooks annonsverktyg finns det i Sverige 4 567 080 aktiva användare. Vilket gör oss världens 32 största Facebookland, räknat till totalsumman.
(läs mer: Social bakers, Mashable)
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. 901 miljoner användare på Facebook!…
  Facebook har nu visat sina aktuella siffror, i och med börsintroduktionen, och man säger sig idag ha 901 miljoner aktiva användare. Det sociala nätverket räknat själva med att passera en miljard användare i augusti. Det är ju helt galet! Under februari…

 2. Niklas says:

  Fantastiskt.
  Men dom är inte i närheten av at vara värda 100 Miljarder USD som det snackas om inför IPO’n. Hoppas verkligen världen förstår det. Bara för att något företag kanske, om 10-20 år, kan tjäna X måste man inte värdera det som det redan inträffat. Den aktien bör handlas runt 15USD och inte dom 40USD som nu diskuteras. Det ger en värdering på cirka 30 Miljarder USD vilket är en skyhög värdering det med!

 3. Carina Svendsen says:

  Jag är mest fascinerad över hur företag lägger över mer och mer av sina nätsatsningar hos facebook, nu senast Blocket t.ex.
  Dessutom är jag fascinerad över att vi bara tror på facebook, det finns inga oberoende undersökningar av antalet användare eller deras aktivitet.
  Ska man ljuga så ska man böra det rejält, jag hävdar fortfarande att det inte finns en chans i helvetet att facebook har 4.5 miljoner aktiva användare i Sverige.
  Det är nästan 100% av målgruppen (när man räknat bort dom över en viss ålder, dom som inte ens har tillgång till en dator, och dom som är under en viss ålder)

  • Ljung says:

   Jag är också skeptiskt till siffrorna, men man ska också ta med i beräkningen att vissa människor har fler än ett konto på Facebook (jag, till exempel). Så det kan leda till högre siffror (som är lika felaktiga för den delen).

 4. […] Facebook-statistik, ajour.se Dela det här:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like this. […]