Arkiv för
rekord

14 mars

13 december

7 november

Alla nätrekord som slogs under nattens USA-val

Så, det var USA-val i natt. Det var ändå stundtals ganska dramatiskt, även om det till slut blev en klar seger för sittande president Barack Obama.
Det blev också ytterligare en seger för statistiknörden Nate Silver. Hans extremt avancerade mätinstrument träffade rätt på hur samtliga 50 stater skulle rösta. Bättre än förra valet, då han tog 49 av 50. Silvers historia är intressant och läs gärna Jens Finnäs som berättar mer om det och statistikens betydelse. Läs vidare →

6 maj

Nytt veckorekord för Ajour

Vi berättade förra veckan hur Ajour blev ett halvår och slog två nya rekord – ett angående antal unika webbläsare på en dag och ett om antal kommentarer.
Men när hela veckan är sammanräknad står det klart att vi även slog veckorekord. 71 259 ”unika besökare” (webbläsare) besökte Ajour förra veckan.
Det innebär att vi slår vårt förra rekord på 63 000 med drygt 8 000 unika. Läs vidare →

26 april

Ajour slår rekord!

Vi har glömt att fira att Ajour nu funnits ett halvår, men vad känns lämpligare att fira halvårsdagen i efterskott med ett rekord! Igår noterade vi den högsta trafiktoppen i Ajours historia! Drygt 39 000 unika besökare kom till Ajour och läste någon av våra texter, men framför allt Ann Lagerströms krönika om Margareta Winberg! Här skriver jag mer om hur det gick till när texten skapades. Texten är vår mest delade någonsin, med 10 000 facebookdelningar på ett dygn.
Vårt tidigare rekord, 35 000 unika besökare på ett dygn, sattes 29 november förra året då vi publicerade den olyckliga bildvinkeln på Björn Söder. Den delades totalt 6 600 gånger på Facebook, även det näst mest hittills.
Dessutom satte vi ytterligare rekord redan förra veckan då Tanvir Mansur snappade upp videon på Västtrafiks våldsamma hanterande av en resenär. Texten har nått rekord i antal kommentarer, nu totalt 242 kommentarer, vilket också innebar ett nyttigt test för vår kommentarsfunktion.
Ajour är fortfarande en ideell sajt utan extern finansiering.

24 april

Ny statistik från Facebook: 901 miljoner aktiva användare


Igår släppte Facebook ny statistik inför sin börsintroduktion. Där framgår det att sajten nu brutit igenom 900-miljoners vallen. Sociala medier-jätten har nu 901 miljoner aktiva användare (inloggad minst en gång i månaden). Av dessa var dryga hälften, 526 miljoner, inloggade varje dag under mars månad och 488 miljoner använde en av Facebooks mobila tjänster under samma månad. Läs vidare →

1 februari