Så ser ditt 2012 på Twitter ut

December är månaden när alla sammanställer listor på årets största händelser. Ajour jobbar med sina årliga listor i detta nu och Twitter färdigställde sin i dagarna. Där slår man fast att mest aktiva ögonblicket under året – och historien – är under amerikanska valnatten med 327.452 tweets i minuten. OS i London är fortfarande den händelse som dragit till sig flest tweets, totalt 150 miljoner och som Ajour tidigare har berättat är Obamas ”fyra år till” det mest retweetade. Roligast faktan kommer om vanligast förekommande taggen. #nowplaying leder, där vi berättar om vilken musik vi lyssnar på just nu. #Followfriday, där man delar tips om vem man ska följa, kommer på 8e plats. Och mest taggade land? Syrien. Vilket också är hoppfullt.
Det finns massor av mer fakta på 2012.Twitter.com – på riktigt risigt översatt svenska.
Vad som är mindre risigt är deras samarbete med Vizify där alla twittrare kan visualisera sitt eget år. Vem var ditt största fan på Twitter under året som gått? Vilken var din bästa tweet? Ditt mest delade ord? Riktigt fint och matigt.
Men kanske allra mest till för dem som inte är twitteralkoholister. Undertecknad fick just den varningen eftersom Twitters API bara tillåter externa utvecklare att nå de senaste 3200 tweetsen räckte mina bara för att visa året från oktober… Vilket kanske också säger något om mitt rekordanvändande av Twitter under året.
Här kan du visualisera ditt eget Twitteranvändande.

 
Relaterat: Missa inte heller Googles internationella sammanställning av året som gått. Här skrev vi om svenska google-året.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *