Rektor i pepparspraysskolan utsätts för knäpptyst protest

’https://www.youtube.com/watch?v=8775ZmNGFY8″ frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″>
Ni har sett det här youtubeklippet, där en grupp lugnt demonstrerande och stillasittande studenter sprayas med pepparspray utanför sin skola UC Davis, va? Det dök upp i veckan och har sedan dess cirkulerat bland medier och på nätet, och har med andra ord varit lite svårt att missa. Nu har ett nytt klipp dykt upp, där skolans rektor Linda Katehi under sin promenad från skolbyggnaden till sin bil passerar hundratals helt knäpptysta studenter som bara tittar på henne. Det är en av de starkare protestaktionerna jag sett på sistone, så missa inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Fredrik says:

  Demonstrerar de för occupy wall street här också eller varför är det inför rektorn?

 2. Om en ska vara petig så är det peppar-spray (i det första klippet). Även om det också är sjukt obehagligt. Polis-våld är dock inget undantag, polisens själva uppgift är att försvara den rådande ordningen med våld. Sen varierar det en del mellan olika poliser, insatsledare, situationer och länder hur mycket våld/övervåld som används, men grundprincipen är densamma. Att demonstranter är fredliga utgör inget som helst hinder för polisen att själva använda våld. Jag talar (bland annat) utifrån egen erfarenhet.
  Avskaffa snuten.

  • Jack Werner says:

   Såklart det är! Tack, ett rent slarvfel från min sida som nu är rättat.

  • ella sander says:

   Anarkistsvin som du tycker förstås det… Då skulle våldtäktsmännen löpa fritt på gatorna…

   • Erik says:

    otroligt välformulerat argument

   • Jonas Lundström says:

    Det är inget fel på svin…
    För mig personligen har det tagit ganska många år att komma fram till den här uppfattningen, och självklart har jag tänkt på sånt som du tar upp. Av tonen att döma är du kanske inte intresserad av att förstå tankegången, men låt mig ändå säga något. För det första undrar jag hur många våldtäktsmän polisen och vårt samhälle stoppar. Det är ju inte så att det inte sker några våldtäkter idag, direkt. En och annan straffas, men fängelse är i sig inte speciellt rehabiliterande, snarare tvärtom. Dom flesta våldtäkter sker inte heller på gatan utan i hemmet. Jag tror att en stor del av dom våldtäkter som sker är en produkt av vårt samhälls-system som präglas av brist på gemenskap och en objektifierande kvinnosyn (mm). Istället för att lita på snuten behöver vi lära oss att leva närmare varandra och själva ta hand om våra problem. Det ska också tilläggas att en del av våldtäkterna utförs just av snuten, den där bilden av att snuten alltid står för det goda har jag också haft, och den hänger i regel ihop med att en blivit indoktrinerad samt tillhör dom segment av samhället som privilegieras av snuten.

 3. Oj, det går riktigt att ta på stämningen. Det är helt säkert så att det där skär hårdare i hjärtat än en skanderande hop av människor.

 4. […] att ett gäng studenter som sittstrejkade mot nedskärningar på deras universitet UC Davis blev pepparsprejade av en väldigt kylig skolpolis har diskussionen om vad poliser i USA får och inte får göra hamnat om möjligt ännu mer på […]