SD-snack slår rekord på nätet – för att Sverige ryter ifrån


Mätföretaget Lissly, som Ajour ofta citerar, har tillsammans med Svd kartlagt hur historiskt kraftiga stormarna kring SD har varit i sociala medier den senaste tiden. Och nu handlar det inte bara om Twitter, som så ofta annars när mätföretag gör kartläggningar. Och mest intressant: SD som länge haft en tydlig gräsrotsnärvaro på nätet har fått mothugg – i alla kanaler. Analysen handlar om att det tysta massan har rest sig och sagt ifrån.
– Det är ett tecken på att fler använder sociala medier, men också på att folk engagerar sig på ett annat sätt. Det känns som om en stor grupp har vaknat upp och rutit tillbaka. Fortsätter den här trenden kommer det att bli väldigt intressant nästa val, säger Lisslys Simon Sundén till Svd.
Läs hela SvD och Lisslys kartläggning här – inklusive grafik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Stig says:

    Jag tror att SD kommer att få ännu fler röster vid nästa val än hittills.
    Folk har tröttnat på hyckleriet. Rotfolket har även tröttnat på att vara den samhällsklass som ska visa mest tolerans – på sin egen bekostnad. Medelklassen och överklassen barrikerar sig i sina villor på kritvita bostadsområden långt ifrån invandringens problem. Välmedvetna om att de själva aldrig behöver stöta med en inandrarfamilj basunerar de för oss andra hur viktigt det är att VI delar med oss till de fattiga satarna. Själva skatteplanerar de och skickar sina ungar till privatskolor – långt ifrån ahmeds.
    Kungafamiljens och överklassens solidaritet gentemot fattiga invandrarbarn visar sig i anskaffandet av toyboys och -girls. En halvafrikanska duger som ”lekkamrat”. Och en helafrikan duger till serveringsfolk och discokompis till mer än 3ggr så gammal farbror med prinsessdiadem på huvudet..

  2. […] SD-snack slår rekord på nätet – för att Sverige ryter ifrån (Ajour 2012-11-30) […]