Arkiv för
ipad

13 december

Påven och Jimmie Åkesson liknar varandra – tycker Twitter

Hela medievärlden har hysteriskt rapporterat om att Påven nyligen skaffat twitterkonto. Igår skrev han så själv sin första tweet vilket ledde till att han snabbt gick över miljonen följare på Twitter. Eller själv och själv. Reuters, som var närvarande vid den första tweeten, berättar snarare att det var ärkebiskop Claudio Maria Celli på Vatikanens kommunikationsavdelning som tryckte iväg tweeten. Detta efter att något strulade på ipaden och den åldrade påven blev tveksam. Hursomhelst har han därefter slängt iväg ett gäng tweets och konton som skriver på olika språk upprättats – och fler ska komma.
Den svenska vinkeln på storyn är kanske mer komisk. För när Twitter ska rekommendera vilka andra konton som är lik påven dyker en annan känd svensk upp. Frågan är vad Påven tycker om saken? Kanske får han Twittra mer innan Twitter kan göra en mer rättvis – automatisk genererad – jämförelse.

(via reddit)

22 september

Det bör du veta innan du uppdaterar till iOS6

Miljontals svenskar har i dagarna möjlighet att kostnadsfritt uppgradera sin Apple-produkt till iOS6. Ajour har redan pratat om vilka problem det kan medföra och många fler har rasat över kartor, förlorad trådlös uppkoppling och att Youtube inte är som det var på telefonen. Erik Abelsson reder för Ajour ut vad som har hänt med ios6 och varför det kan vara bra att vänta med att uppdatera.  Läs vidare →

23 augusti

Uppdatering: Äntligen blir Facebook-appen snabbare

Iphone och Ipads mest efterlängtade app-uppdatering är här: Facebook! Det måste ha varit en av de söligaste, stora apparna någonsin och i uppdateringen har de löst de mesta av dessa problem genom att skriva om appen från grunden. Appen går mycket snabbare, liksom visningen av bilder. Så in och uppdatera Facebookappen genast och låt ditt liv bli lite mindre stön-och-suck-fritt.
Med uppdateringen tyder också mycket på att det är första steget mot annonser i mobilappen. Läs mer om det i Ajours krönika.
Mer läsning om appen hos New York Times.

8 mars

10 november

Apple uppdaterar operativsystemet till 5.01 – så enkelt installerar du

Efter att Apple lanserade iOS 5.0 har det strömmat in klagomål till telefonförsäljarna. Det har framförallt handlat om försämrad batteritid och täckningsproblem. Batteriproblemet ska tydligen vara löst i senaste uppdateringen till 5.0.1 som kom i dag.
Om du har iOS 5.0 installerat på din telefon kan du gå in i 
Inställningar -> Allmänt -> Programvaruppdateringar -> ”Ladda ner och installera”
(värt att notera är att du behöver minst 50% batteri kvar i telefonen för att göra en Over The Air-installation).

Foto: @nikkelin

/@clidstrom