Arkiv för
kony

20 april

Ikväll är det Kony2012 affischeringsnatt – men hur många svenskar är med?

Kony2012 – kampanjen och filmen som blev den mest virala någonsin – har blivit både utskälld och hyllad. Framförallt i Sverige har den som yttrat något positivt om kampanjen snabbt tillrättavisats om organisationen bakom och att allt är en ”scam”.
Allt byggde på att under 2012 göra krigsbrottslingen Kony känd över hela världen. Och att under några datum affischera hela världen med hans namn. Ikväll är det första stora datumet. Och i ett klipp försöker organisationen nu peppa sina medlemmar: Läs vidare →

11 april

16 mars

8 mars

7 mars

Om politik, passion och sociala medier – men framförallt om vad det kan åstadkomma tillsammans

Vad händer med politiken när den slutar engagera? Kanske skapar det större utrymme för de som lyckas hitta engagemanget?
Den här texten handlar egentligen om ett filmklipp som du borde se. Om Kony. Så skippa hela texten och titta bara på klippet om du har lite tid. Men låt mig börja i en ände som för mig gav klippet kontext.
Förra veckan deltog jag i en panel som diskuterade Demos nya undersökning om Sverigedemokraterna på Facebook. Ulf Bjereld har redan skrivit lite om det här på Ajour. Jag ska inte upprepa det han sa, men hela samtalet satte igång tankarna. Läs vidare →