Arkiv för
Lana Del Rey

1 oktober

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyFörra veckans släpp av ny musik på Spotify visade sig inte helt oväntat vara svårslagen den här veckan, då endast ett fåtal stack ut – bland annat Hundred Waters.Inget pekar på att Mumford & Sons smått ofattbara framfart kommer att stanna, trots en relativt medioker och ensidig leverans den här gången.
Leveks fjäderlätta och Simon & Garfunkel-doftande albumdebut lovade gott inför framtiden, då de experimentella melodierna och stämmorna förhoppningsvis utvecklas till att bli än mer följsamma och fängslande.
Duon, med det än så länge svårgooglade namnet, Hiawatha trollband med ett antal eklektiska, bastunga och dystopiskt vackra spår.
Cave Paintings rytmiska och lättsmälta debutalbum var något för massorna att upptäcka och tycka om.
Läs vidare →

23 april

6 februari

Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Redan måndag? Eller måndag och måndag, dagen är ju snart över, men en ny vecka är det i alla fall. En ny vecka med mängder av fina singel- och albumsläpp och ni har inte ens fått ta del av förra veckans bästa nya musik på Spotify. Bäst att genast råda bot på det.
Bob Dylan återvände till Spotify med sin enorma låtskatt.
Lana Del Rey dominerade inte lika mycket på album som på singel, men hon kom ändå långt med de fyra fantastiska inledande spåren. På EP:n Born To Die – med samma titel som både låten och albumet – överträffade Woodkid originalet med sin omarbetning.
Django Django imponerade rejält med sin psykedeliska indiepop – över ett helt album. Precis som Errors och deras, faktiskt, felfria elektroniska postrock.
Justice malde ”On’n’On – ”Canon” svarade Tiga och Erol Alkan.
Le Castle Vanias discobanger var svårduckad. Liksom Punks Jump Ups discofunkdänga.
Läs vidare →

16 januari

Ett urval av årets två första veckors nya musik på Spotify

Veckans Spotify
Precis som årets sista vecka är årets första vecka inte direkt kännetecknande för många och stora musiksläpp – varför jag väntat till årets andra vecka med årets första urval av ny musik på Spotify.
Med The 2 Bears mantra i lurarna var det faktiskt ganska angenämt att inleda det nya arbetsåret.
Para One förvandlade mamma till ett demoniskt robotmonster.
Burning Hearts var kusligt övertygande när de gjorde just det – satte våra hjärtan i brand.
jj & jr lät hejarklackskörer invadera dansgolven, och även om vi tyckte det var en smula pinsamt kunde vi inte låta bli att också tycka att det var ballt. För dansade gjorde vi. Väl?
Vit Päls spelade snarare bra lyrik än bra musik.
Läs vidare →