Arkiv för
polis

18 december

4 april

Tipsade polisen om fortkörare – åkte fast själv

Dagens, veckans och kanske årets roligaste måste vara Henrik Ismarkers historia.
Igår tipsade han polisen på Twitter om att de borde sätta upp en fartkontroll vid ett område Henrik ofta åker förbi.
Polisen hörsammar och sätter upp en hastighetskontroll redan dagen därpå, alltså i dag. Varpå följande konversation utspelar sig:

Konversationen har fått stor spridning på nätet i dag. Henrik själv vill inte kommentera saken i media men summerar hela händelsen på sin blogg;
Många garvar så dom håller på att dö åt min dumhet, det bjuder jag på. Vill bara skicka med en enda grej till alla som läser detta: kör försiktigt! ;-)”
Uppdaterat: Henrik sammanfattar själv nyheten som fick sådan viral spridning att det gick internationellt.

18 januari

Polisen: Inget brott har begåtts i samband med "innebandypojken"

Förra veckan skapade ”innebandypojken” chockvågor genom Sverige. En tränare påstod att en pojke lämnats att gå hem av sin pappa vid en innebandyturnering, eftersom han ”spelat för dåligt”. Flera medier drog stort på saken, men ingen hade pratat med varken pojken eller pappan. Trots det kablades nyheten ut som sanning.
Jag skrev då en grej om saken, efter att ha pratat med UNT, som var den tidning som drev den mesta journalistiken kring saken, och deras ansvarige utgivare, Carl-Åke Eriksson. Han menade att det inte fanns något tvivel om att publicera saken eftersom ”allmänintresset är uppenbart i det här fallet”. Han menar också att UNT hade ”de uppgifter som behövdes för att publicera”.
När åklagaren idag offentliggör sin utredning har man en helt annan bild av skeendet. Där blir det också tydligt hur avgörande det var att få tag i pappan för att få en bild av hela sanningen: Läs vidare →