Arkiv för
stockholm

22 januari

2 januari

13 december

27 oktober

Kvällsöppna caféer i Stockholm

Jag fick ett bittert infall ikväll och twittrade om hur illa det var att det inte fanns några nattöppna caféer i Stockholm. Så fel jag hade. Genast fick jag massor av svar om caféer i centrala Stockholm som har öppet till midnatt och ännu längre. Så lite jag visste.
Jag gissar att ni, även om alla knappast är från Stockholm, är fler som levt i denna villfarelse. Därför tänkte jag kort sammanfatta de tips jag fått. Fler borde veta. Fler borde hänga på caféer istället för barer på kvällar. Vi borde göra det jämt!
Här är de kvälls- och nattöppna caféer jag fått tips om: Läs vidare →

19 oktober

It's a mans club world

vsg f tips”. På blott några dagar blev det ett kult-uttryck som myntades av DJ:n Tova Wellton på klubb Slakhusets Facebook-sida i början på augusti. Hela inlägget var ”Boka lite fler kvinnor. Vsg f tips”och syftet var att ge fler tjejer DJ-spelningar. På drygt en timme hade diskussionen spridit sig till Twitter, under hashtaggen #slakthusgate. Ett gäng manliga DJ:s och deras hangarounds bashade en kvinnlig DJ som kom med ett rimligt förslag. Folk utanför klubbvärlden som rasade mot denna attityd.
Facebook-tråden urartade snabbt, och horder av killar ville försvara sina DJ-bås. Eller poängtera att de ”skiter i kön” och att de minsann har hjälpt andra tjejer. Samtidigt fanns det tjejer som inte tyckte om det Tova skrev, och skapade ”onödigt badwill” för andra tjejer. Diskussionen öppnade upp för en viktig fråga som allt för ofta kommer i skymundan. Och när den väl diskuteras händer det till slut inte så mycket. Tjejers ställning inom klubbscenen har varit väldigt splittrad, väldigt länge.  Läs vidare →