Utrikesministerns roliga svar avväpnar dödsallvarlig fråga

Utrikesminister @carlbildt är inte känd för att vara särskilt social på sociala medier. Så när artisten Timbuktu försökte göra en politisk poäng över Sveriges ekonomiska inblandning i Afrika svarade Ajours Damon Rasti med en suck. Det provocerade Carl Bildts torra humor och skapade följande dialog.
Bland annat riksdagsledamoten Fredrick @Federley har hyllat Carl Bildts humor, men mitt i skrattet kan man samtidigt fundera: Krävs bara ett skratt för att komma undan allvarliga frågor?

Bild: @amaliasyren


Uppdaterad: Nu skriver även DN om händelsen. Där är ”damonrasti” en signatur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. André says:

    Spontant skulle jag nog inte kalla det att avväpna Timbuks anklagelse, utan ett näpsande av Damon. Bl.a. för att han riktar sig till just Damon och inte berör Timbuktu alls i sitt svar.
    Dock har det ju ganska framgångsrikt riktat bort uppmärksamheten från vad T sa eftersom fokus i texten här ligger på just att Bildt har svarat.

  2. Ulrika says:

    Typiskt den överlägset stöddige Carl Bildt. IMHO.

  3. Bra svar av Bildt och frågan är inte allvarlig. Det är inte ens en fråga. Det är en frustrerad Malmö-rappare som använder Twitter för att uttrycka sin frustration och behöver någon officiell person att skylla på för att världen inte ser ut som han vill.

  4. […] utan ett politiskt obundet upprop mot en utrikesminister som vägrar svara på alldeles för många väldigt viktiga frågor. Tweet (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if […]