Vad innebär Pinterests nya användarvillkor?

Pinterests uppdaterade användarvillkor innebär att de själva inte längre har rätten att sälja vidare de bilder som pinnats så användarna kan nu andas ut och behöver inte längre vara rädda för att bli stämda. Tänk ändå på att tydligt märka källan till de bilder du pinnar om det inte är dina egna eftersom de får ett eget liv sen. Om du repinnar något är det visserligen inte ditt ansvar att märka men ta inte bort källan om den ändå står där. Villkoren innebär även att man så småningom kommer kunna ha privata Boards och det blir också enklare att anmäla de bilder som är copyright-skyddade eller inkräktar på ett varumärke.
Om du är ett företag skulle jag främst föreslå att du jobbar med dina egna bilder, helst de som leder tillbaka till en webbutik, och plockar upp den inspiration som dina kunder redan bjuder på. Testa olika sökord på Pinterest och använd gärna en egen tagg för att hitta och sortera. Mäter du närvaron på bloggar passar det utmärkt att bjuda på länkkärlek i dina Boards genom att pinna bilden i inlägget och visar någon stolt upp din produkt ska du givetvis kommentera, tacka och följa den personen.
Jag är inte förvånad över att Pinterest tagit åt sig av kritiken och ändrat på sig efter användarnas protester. Det känns naturligt för ett växande företag som är beroende av sina fans att jobba tillsammans för att utvecklas och förhoppningsvis tar fler efter det goda exemplet. Nyfiken på Pinterest? Jag har skrivit en guide och en lista med 25 svenska företag på Pinterest här.

Source: etsy.com via Helen on Pinterest

 
TEXT: Helen Alfvegren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *