Chalmers: Det var vår professor som skrev påhoppen på Ann Heberlein

För en knapp månad sedan twittrade Chalmersforskaren Tor Aulin flera grova påhopp om författaren och teologen Ann Heberlein. Han menade då att hans twitterkonto kapats, men efter en utredning menar Chalmers i dag att de utgår från att det är Tor Aulin själv som skrivit påhoppen.
”Intressant med allt känslomässigt flum om @annheberlein. Kommer från de ”troende”. Passar bra till hennes verksamhet. 100% skitprat.”
”Är det så att du lever på att vara Sveriges största knäppskalle? Vad gör du på LU?”
Det är två av de uppdateringar professorn och Chalmersforskaren Tor Aulin gav prov på från sitt twitterkonto i mitten på mars. Ann Heberlein tog mycket illa vid sig av påhoppen och flera andra runt omkring de båda akademikerna reagerade på tonen.
Tor Aulin menade att hans konto var kapat under dagarna då uppdateringarna om Heberlein författats.
– Det är väldigt konstigt, när jag kom hit till jobbet var datorn lämnad i ett skick som jag inte lämnade den, berättade Tor Aulin för GP.
Och på en direkt fråga om han skrivit inläggen om Ann Heberlein svarar han:

– Nej, absolut inte, nej nej.
Chalmers fann redan då hans svar tveksamma. Och efter en intern utredning har man i dag kommit fram till att Tor Aulin antagligen har ljugit.
– På den dator som Aulin har haft hemma, så finns det kopplingar mellan Google-sökningar och twitterinläggen om Heberlein. Han har sökt på Ann Heberlein och hennes forskning och sedan har det tweetats om det från hans konto. Vi utgår alltså ifrån att det är Tor Aulin själv som ligger bakom tweetsen, säger Chalmers presschef Christian Borg till GP.
Vilka konsekvenser det får för Tor Aulin framkommer inte. Men Chalmers menar att de ser ”allvarligt på den här typen av kommunkation”.
– Man ska uppleva att Chalmers anställda uppträder på ett ansvarsfullt sätt, med gott omdöme, även på sociala medier, säger Christian Borg till GP.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Jan says:

  Intresseklubben antecknar.

  • Carina Svendsen says:

   Jobbar du på Chalmers?
   Jag tyckte i allra högsta grad det var intressant, även om jag tycker att det som var mest intressant var hur snabbt och gärna Chalmers sålde ut Tor.

 2. Varg i Veum says:

  Uh… varför använder folk google? Man kan söka googles databas med ixquick utan att det sparas eller spåras..

 3. Eva Mattsson says:

  Vem är Ann Heberlein??
  Vem kan få en människa avskedad för en sån liten kommentar.
  Själv skriver hon i en ton som är totalt utan hänsyn eller respekt för någons känslor.
  Hon får göra människor ledsna och upprörda och hon har ordet helt fritt, vilket inte många har utan att HON blir avskedad.
  En Amerikansk pulitzerpris belönad journalist sa att Lady Gaga var farlig för barn och ungdomars mentala hälsa. Jag skulle säga detsamma om Ann Heberlein.
  Du Ann, fäller inget annat än krokodiltårar, speciellt i detta fall.
  Du kan granska ditt inre så tror jag du kan skriva en till bok om ondska.
  Vad har hon för krafter i samhället bakom sig?