Debatten om det ska vara ok att twittra nyheter fortsätter idag. Igår skrev vi om hur reportrar reagerat efter att en ny sociala medier-policy från nyhetsbyrån TT:s redaktionsledning släpptes.
Flera bra diskussioner pågick under både kvällen igår och i dag.
Bland annat har DN publicerat sin sociala medier-policy öppet.
Och en länk till hur en TT-medarbetare resonerade om Twitter, bara en dryg vecka innan sociala medier-policyn blev officiell, har spridits. Det är Carl Fridh Klerberg som berättar hur han arbetar, en metod som han behöver ändra efter den nya policyn har trätt i kraft. Lyssna tio minuter in här.
Flera har också reagerat på att det är självklart. Naturligtvis ska man inte twittra scoop innan man har skickat dem till kunderna som betalar.
Och det är svårt att tycka något annat.
Men vad händer om man är mitt i nyhetsflödet, en händelseutveckling? Enligt de nya riktlinjerna förbjuds man twittra även då. Precis som AP gav sina reportrar en reprimand för att de twittrade att de blev fängslade innan de skrev nyheten i AP:s egen lina.
Jag och PR-konsulten Paul Ronge diskuterade saken vidare på Twitter igår. Vi har olika uppfattningar, men det blev ett bra samtal som jag har försökt sammanfatta här: