Den överentusiastiska robotrecensionen

Så, en Wall street journal-reporter testar en robot som är en korsning mellan Skype och Segway. Genom att sitta i Texas och ha en robot på redaktionens huvudkontor i New york kan hon via nätet styra var segwayroboten ska åka i huset och samtidigt se och höra vad andra säger. För folk i närheten kan de se en lite videobild av henne samt höra vad hon säger genom små högtalare.
Recensionen, som är gjord med video, är kanske en av de mest positiva jag sett kring något som till synes kan ha en livslängd på max en vecka. En knackig, svårnavigerad robot som rör sig – och stör – på redaktionsgolvet, där man knappt hör vad som sägs och mestadels bara åker in i saker kommer inte fungera. Och till vilken nytta? Reportern berättar att hon genom roboten nu kan uppleva spontana möten i korridoren, men skulle det verkligen vara skäl nog att lägga en halvtimme på att försöka navigera en robot genom korridorer, istället för att använda de redan installerade videokonferensrummen?
Jag är skeptisk, milt sagt. Men ändå är det intressant och en fingervisning om någon typ av framtid, antar jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. @claes says:

  Några ivriga har flera gånger prackat på Malmö så kallade babbelboxar. Lådor med kamera, skärm och mikrofoner som ska placeras ut och så ska folk i förorter magiskt kunna kommunicera med folk inne i stan. Och annat dravvel.
  Värdelöst sitta i Rosengård och förväntas bli tacksam över ett titthål in till stan. Tog inte många dagar innan de vandaliserades första gången. Och andra. Och tredje.
  http://www.sydsvenskan.se/malmo/hemliga-ladan-var-en-babbelbox/

 2. d says:

  Jag forstar inte alls vad du menar!
  Hon var ju klart och tydligt skeptisk till den men kommenterar som du att det fortfarande ar lite roligt. Vidare skrivs det ju att foretaget ar medvetna om tekniska brister och att de ar pa vag att atgardas…
  En sak ar saker: Minst en av oss har klart missuppfattat artikeln! Ratta mig garna!