Ett urval av veckans nya musik på Spotify

Veckans SpotifyDen senaste veckan gick inte till historien som en av de bättre vad gäller musiksläpp, men förutom att Bat For Lashes övertygade fick vi åtminstone möjligheten att bekanta oss med…
.., Halls, vars debutalbum var en hisnande upplevelse. Inte bara för att melodierna ofta lät som hymner, utan för att detta, det organiska, också räddades till sans av undersköna elektroniska syntar och beats.
Sången, och distansen mellan sången och melodierna, gitarrerna, var det som fascinerade mest på Tamaryns senaste alster.
Kitsuné firar tio år och för 14:e gången släppte detta hipsterskivbolag en samling i sin serie “Maison”, med ett nytt lass modern retro som inte gjorde fansen besvikna.

Little Comets var som vanligt rytmiska, glada och fulla av liv. De frambringade återigen ett välmående, en positiv känsla, och var helt enkelt kul att lyssna på.
Bat For Lashes klädde både bildligt och musikaliskt av sig på sitt tredje album, som definitivt var hennes bästa hittills.
Den välrenommerade psykedeliska electrotrion Win Win skulle göra sig utmärkta på dansgolvet till en konstskolefest. Och många andra dansgolv därtill.
Peace fick dig genomgående att, smått bestört, nicka med samtidigt som du tänkte på Mark E. Smith (The Fall) och Joy Division. Kunde inte vara annat än lyckat.
Blackbird Blackbird betecknade den nya EP:n som hans mest genomarbetade material hittills. Han fokuserade lika mycket på det organiska som på det elektroniska, med gitarrslingor lagda på syntmotsvarigheter. En positiv utveckling.
Dublin-kvintetten Bats progressiva postpunk sög sig fast med våldsam kraft.
Den svenska elektroniska singer-songwritern Owlmother fyllde oss med både gripande och utforskande låtar som bidrog till en fullt lyckad helhet.
Les Filles Et Les Garçons komplext lekfulla melodier spände över fyra inspirerade spår som gifte samman strängar med electro.
Fler musiktips hittar du som vanligt på Spotifierad.se eller i någon av mina löpande uppdaterade Spotifylistor:
2012: October Song
2012: The Best Tracks
2012: The Best Remixes
2012: The Best Contemporary and Indie R&B
Illustration: Gustaf Öhrnell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *