Heberleins twitterliv varade 45 dagar – ”Twitter är förödande”

Uppdaterat: Ann Heberlein är nu tillbaka på Twitter, uppdatering längst ner.

För 45 dagar sedan gjorde författaren Ann Heberlein en av förra årets mest förvirrande entréer. Hennes twitteridentitet blev ifrågasatt av både fans och kollegor, vilket fick henne att till sist utbrista:

Tweeten och entrén gav henne en plats på listan över Årets tweets. Själv var hon oförstående till de som ifrågasatte henne:

”Mänsklighetens största problem är, som vanligt, dess monumentala brist på humor, kommenterade Ann Heberlein saken då.

Men nu, 45 dagar senare, slutar hon twittra. DT kultur hann fånga upp avskedet i en retweet innan twitterkontot raderades:

 

Till Ajour utvecklar Ann Heberlein både angående avskedet och sin syn på nätet:

- Från och med nu tänker jag bara tala med folk öga mot öga, eller i alla fall öra mot öra. Eventuellt skicka ett sms då och då. Jag tror att både twitter och facebook är förödande för allt som är viktigt i livet: kärlek, kreativitet, vänskap, allvar, ansvar. Jag tror att alldeles för många slösar bort sina liv ensamma med en laptop istället för tillsammans med en riktig människa bredvid sig. Jag vill ha ett riktigt liv, kroppar,lukter, smaker, händer, ögon, öron. Allt det som inte går att sända över nätet.

Men hon håller samtidigt dörren öppen på glänt för en framtida comeback.

- Tusen handskrivna och parfymerade brev skulle ev kunna få mig att överväga att ta upp mitt twittrande, säger Ann Heberlein.

Uppdaterat: I början på mars smög sig Ann Heberlein tillbaka på Twitter. Fick hon tusen handskrivna och parfymerade brev?