Intervju: Sveriges nästa youtubeexport – Supermario på pärlplattor

’https://www.youtube.com/watch?v=GFHA7hYABu4″ frameborder=”0″ width=”640″ height=”480″>
Två svenska bröder är på väg att skapa nästa svenska youtubesuccé på export. På bara två dagar har stopmotion-klippet med SuperMario på pärplattor fått stor spridning – och nu börjar de nå internationell publik.
Bakom klippet står bröderna Marcus och Hannes Knutsson från Trollhättan. Som hoppas credden från tittarna och att i framtiden få betalt för att göra fler filmer.

Foto: Lefvandebilder


– Vi är filmälskare sedan barnsben och har spenderat i stort sett varje vaken timma genom att kolla på film, säger Hannes Knutsson till Ajour.
– För några år sen fick vi tag på en kamera och sen dess har vi gjort små kortfilmer. Inga direkta utbildningar utan vi har lärt oss genom att bara köra på.
Att det blev pärlplattor den här gången var mest en slump. Marcus började göra diverse spelkaraktärer med pärlor och därefter var det ett naturligt steg att få dem att börja röra på sig. Det började som ett test en helg. De gillade resultatet. Det blev en första pärlplattefilm med Super Mario, men bröderna kände sig ändå inte helt tillfreds.

Foto: Lefvandebilder.se


– Vi kände att vi kunde pusha det lite mer. Vi blev väldigt nöjda med del 2 och tog oss mod till att skicka ut den till diverse spelforum.
Klippet har snabbt fått spridning och efter att ha funnit publik i Sverige sprids det nu över världen. På bara en dag har de fått drygt 20 000 visningar.
– Bara man hittar rätt publik så går det fort.
Förhoppningen är att uppmärksamheten ska leda till uppdrag. För även om båda bröderna försöker livnära sig på animation och att filma är det i dag allra mest en hobby.
– Det hade varit fantastikt roligt, jag menar det görs ju inte så många pärlplattelångfilmer i världen. Filmerna är ju ett bevis på vårat enorma tålamod iallafall.

Foto: lefvandebilder.se


– Men mest är det bara äran. Fantastiskt kul att få cred för sitt hårda arbete och motivation till att fortsätta. Det skulle vara kul om man skapade en liten ny trend med kreativa pärlpattefilmer och dylikt. Det är kul att få visa upp innovativa ideér inom animation, säger Hannes Knutsson.
Här följer du bröderna Knutsson på Facebook, Twitter och blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst

  1. Hstintan says:

    Har nog bidragit till 100 av de visningarna. Klippet med monstret i mixern kan jag se hur många gånger som helst. Min fyraåring fick syn på filmen och sen den dagen gör vi pärlplattor varje dag: Super Mario, Luigi, svampar med och utan ben… superbra träning för finmotoriken. Nu har vi dock gått över till Hello Kitty. Kanske nästa filmprojekt för bröderna?
    /@hstintan