Kents presskonferens för bloggare och journalister – läs vår sammanfattning


Uppdaterat 14:37: Läs vår sammanfattning av presskonferensen längst ner
Idag klockan 12 håller rockbandet Kent presskonferens. Det är den enda framträdande de gör inför media i Sverige. Inga enskilda intervjuer, inga fotosessions. Allt avhandlas under en timme eller två på Berns i centrala Stockholm.
Det är ovanligt i Sverige. Imorgon släpper bandet ett nytt album och det oskrivna regelverket säger att varje stort band i Sverige då ska ge hundratals intervjuer med journalister. Men inte i år. Kent är trötta på att varje artikeltext ändå mest är kopior på varandra.
Så i år bjuder de in inte bara journalister, utan bloggare, fans och fansiteägare. Totalt samlas över 180 personer till presskonferensen i dag.
Strategin är unik och säger något om den skilsmässa bandet går igenom med media just nu. Via nätet har de hittat ett långt mycket mer fruktbart förhållande.
Om detta skriver jag mer utförligt i Dagens nyheter i dag.
Ajour kommer att vara på plats och bevaka presskonferensen. Vi har också fått loss en livefeed för den som vill följa presskonferensen hemifrån (sätter igång strax innan 12 – just nu är det en gammal sändning)

Och om inget annat fungerar twittrar jag själv och ett gäng andra från presskonferensen. Följ allt här: Se det mest retweetade här:

Har du frågor till Kent? @Kentpaus har lovat att vara med och ta upp dina frågor – twittra till dem! Kent har flera gånger sagt att det är just ”unika” frågor från fansen som är en av de största anledningarna till öppen presskonferens.
Uppdaterat: Här är vår sammanfattning från presskonferensen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *