Ny statistik: 300 000 twittrar i Sverige – 171 000 aktiva

Intellecta smygsläpper idag delar av sin rapport Twittercensus 2012. I den framkommer att de kartlagt 299 000 svenska twitterkonton och att 171 000 av dessa är aktiva (skrivit en gång i månaden). Det är en dubblering av antalet svenska konton på ett drygt år och en ökning på drygt 450 procent på antalet aktiva.
”Twitter har också fått större genomslag i grupper som tidigare inte använde mediet. När vi 2011 tittade på de vanligaste förekommande orden i användarnas beskrivning var ”journalist” det mest frekventa ordet (småord och bindeord bortplockade). I dag är både ”student” och ”musik” vanligare.”, skriver Intellecta i ett pressmeddelande.
Imorgon förmiddag släpps hela undersökningen. Ajour återkommer med en längre rapport då.
Uppdaterat: Idag skriver jag en krönika i DN om den nya undersökningen, där ytterligare statistik framkommer om att 53 000 twittrar varje dag.
Uppdaterat2: Här är vår sammanfattning av undersökningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. […] konton! Åtminstone om man får tro den senaste twitterundersökningen från Intellecta (fast bara 171.000 konton är aktiva, dvs skrivit en gång i […]

  2. Anonym says:

    […] […]

  3. […] Det närmaste någon “sann” insikt man skulle kunna nå baserat på vår undersökning är att Stockholmare (totalt över 200 svar från supporters till AIK, BP och Dif) är mer närvarande på Twitter än Listerlandets minkfarmare (1 svar från MAIFs supporters). Det hade det dock säkert funnits andra och bättre sätt att ta reda på. […]