Ryktet om Icas nymoralism är betydligt överdrivet

Under lördagskvällen spreds ett rykte på Twitter att Ica infört 18-årsgräns för att köpa kondomer. Något som, om det hade varit sant, skulle ha varit upprörande utifrån att Ica väl inte har som uppgift att moralisera över unga människor och deras eventuella sexliv genom att hindra dem från att köpa kondomer.
Vi ringde upp Icas presschef Staffan Ekengren som sade att han fått många samtal om detta men inte alls förstod hur det uppkommit.
– Det stämmer absolut inte, säger han till Ajour. Möjligen kan det handla om någon enstaka butik, varje handlare har ju rätt att fatta beslut gällande den egna butiken, men det är inget som jag känner till. Det finns inget centralt beslut om någon åldersgräns för kondominköp.
– Det finns ingen som helst anledning för oss att införa något dylikt, det vore dåligt för alla.
Ajour har även sökt någon från Ica Maxi i Nacka för att kommentera uppgiften men ombads återkomma på måndag.
Uppdaterat 27/12:
Ulrika Fernlund, kommunikatör på Ica Maxi Nacka avfärdar också ryktet.
– Att vi skulle ha åldersgräns på kondomer stämmer inte. Vet inte var denna information kommer ifrån men jag vill informera om att detta inte är sant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Owe says:

  Enligt ryktet skulle det gälla ICA Maxi i Nacka. Även om det är en enskild handlar som infört 18-års åldersgräns på kondomer är det ytterst alarmerande.
  Vad är poängen? Fler tonårsgraviditeter?

 2. Skeptisk says:

  Ljuger inte fröken Mirjamsdotter nu igen?
  Du har inte pratat med ICA för hade du det så hade dom knappast sagt att du skulle höra av dig på Måndag, som är julafton…men såna detaljer glömmer man lätt när man hittar på..

  • Nu igen?
   Jag ljuger naturligtvis inte, detaljen att det är julafton på måndag var det snarare personen jag talade med som inte tänkte på.

   • Skeptisk says:

    Nej just det…du tillhör dom där människorna som aldrig ljuger.
    Helt uppenbart var det ju en lögn, det var ju inte sånt, du skriver om en icke-händelse.
    En tweet med vad…10 svar och 200 RT kallar du mycket uppmärksamhet?
    Om man kan köpa 20.000 följare för $20 så kostade ju den här reklamen typ 10 öre…eller ja, det var innan du skickade din faktura för att skriva om det på Ajour.

 3. Ella says:

  Fast som jag har förstått det är det någon/flera ICA-butiker som har infört 18-årsgräns på de där brickorna som man använder i automaterna, vilket indirekt ger konsekvensen att man inte kan köpa kondomer som minderårig.