Arga Instagrammare öppnar för Flickr

Ajour skrev tidigare i veckan om att Instagram uppdaterat sina användarregler och att tusentals användare gått i taket. Nu har Instagram backat, mycket tack vare kritiken och att flera lämnade tjänsten. Till vad? Flickr, verkar det som. En fototjänst som har legat och slumrat ett tag och som som råkade släppa en ny smartphone-app med osedvanligt god tajming.
På kort tid deklarerade många amerikanska Instagramanvändare att de med de nya användarreglerna nu flyttat till Flickr. Samma typ av bild postades om och om i Instagramfeeden där användare fotat sin startsida av Flickr-appen som en vink om att man nu får följa dem där – Instagramdagarna var över.

Den främsta anledningen till bytet verkade vara rättigheterna till sina bilder. I Flickrs tjänst är det användaren och ingen annan som har rättigheterna till bilderna, förutsatt att man har rättigheter till det man fotat. Instagram presenterade sina nya användarregler den 17 december och bara en vecka tidigare hade Flickr släppt en uppdaterad app som verkade möta de upprörda Instagrammarnas behov. I den nya appen finns möjligheter att hitta Facebook- och Twittervänner, det finns filter att lägga på sina foton, grupper att dela foton med. Vad det verkar kan detta vara ersättningsappen för de besvikna Instagrammarna. Som grädde på moset erbjuder nu Flickr alla mobilanvändare ett gratis betal-konto i tre månader i julklapp.
Flickr kunde inte ha en bättre timing med sin uppdatering och julerbjudande. Snabbar de bara upp filtren och lägger till Lux-funktionen så kan de ha ett vinnande koncept och en riktig revival för en tjänst som är ganska mycket mer än en fotodelartjänst.
TEXT: Ulrica Loeb


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

  1. Deeped says:

    Finns dock inga siffror som säger att det är ”många” som lämnat.

  2. […] Jag fick en idé och mejlade Emanuel Karlsten, det blev några mejl sen frågade han om jag kunde skriva. Jag som lämnat datorn hemma lånade makens för att researcha lite och skriva. Ett par timmar och någon glögg senare fanns jag på ajour. […]

  3. Liten faktakorr: dagen efter den 17/12 släppte inte flickr nånting. Den 12/12 släppte de sin nya app till iPhone och iPad. Och den 19/12 kom det en mindre uppdatering.