Södermalmspolisen tar steget ut på instagram


En av polisens mest populära personer på nätet, YB Södermalm, har startat ett Instagramkonto. Sedan tre dagar finns YB Södermalm på instagram där målet är att vara närvarande i sociala medier. De vill också skildra arbetet i bilder.
– Vi vill kunna nå ut med information till medborgare, säger Viktor Adolphson, en av poliserna bakom YB Södermalm.
Vad är tanken med att ni skaffat instagram?
– Tanken är att skildra arbetet i bilder – i den mån det går, hänsyn tas givetvis till integritet och sekretess. Vi tänker inte lägga ut ”känsliga” bilder med hänsyn till ovan.
Varför är det viktigt för polisen att finnas här?
– Vi tycker det är viktigt med vår närvaro i sociala medier. Vi tror vi kan bidra till att nyansera bilden av vårt arbete, öka dialog och förståelse. Samt snabbare kunna nå ut med information till medborgarna.

Har ni upplevt att någon blivit stött av att ni vill följa personen?
– Ja. Igår. En journalist. Annars ingen ännu. Såg inte riktigt det komma, att någon skulle ta illa upp. Naivt kanske, vi representerar en myndighet trots allt, säger Viktor Adolphson.

Text: Marcus Åberg
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

En kommentarFlest rösterSenasteÄldst

  1. Skeptisk says:

    Vidrigt! Det här är så jävla vidrigt på så många sätt..men jag antar att om ni inge förstår det själva, så spelar det ingen roll om jag förklarar varför..
    Ni beklagar er över övervakningssamhället ena dagen, och sen applåderar ni det nästa dag..
    Jag kan skriva nästa steg i den här utvecklingen redan idag..nån bekräftelsesökande polis tycker att en vlog är det bästa sättet att informera om polisens arbete…men det kommer såklart aldrig vara några känsliga bilder, för honom..
    Jag drar paralleller till Martin Niemöllers text om kommunister och judar..för det den handlar om egentligen är ju att/hur vi flyttar fram gränser..