Sommarens torraste nyheter

I början av sommaren började allt fler skriva om komiska nyheter som fått plats i svenska tidningar under de nyhetstorra månaderna. Ajour uppmanade sina läsare att märka sina bdirag ”sommartorka” under sommaren. Nu är det dags att sammanställa. Här är de nyheter som vi skrattat åt att de ens fått bokstäver, bläck eller plats i tidningsspalterna i sommar:
Timrå har varit i starkt fokus under sommaren. Först genom en borttappad plånbok, sedan denna supernyheten:

I andra delar av Sundsvalls tidning, som alltså har täckt ovanstående nyheter, finns följande. Notera gärna hur ”paff” konsumenten blev:

I Dalarna började man få panik under slutet av juli. Något annat skäl till varför man skriver om klockslaget när någon hittade en övergiven hembrännare är svårt att hitta. Notera även namnet på intervjuobjektet. (tipstack @nozis)

Andra gånger är man bittert medveten om hur lite som händer. Eller att det till och med kanske är relevant för en mindre bygd, men att det ändå kan behövas kryddas med en lustighet. Notera sista meningen. (tipstack @klaraedv)


Sommarens absolut mest smärtsamma nyhet är kanske inte så nyhetstorkig. Vi älskar de här intrikata, osannolika pinsamma historierna: En pappa åker leksaksbil med sin son på något nöjesfält och råkar få bilens dragkrok upp i stjärten. Det blev en rikssnackis efter att Arbetarbladet förtjänstfullt skrev om det och även fick en exklusiv intervju med pappan. MEN! Den riktiga sommartorkan manifesteras i att Arbetarbladet skickade iväg en fotograf för att fotografera föremålet som letade sig upp i rumpan på pappan. (tipstack: @skandevall)

Ett annat märkligt sommartorka-tema har varit semlor. Aldrig har så många lokaltidningar samtidigt fått för sig att skriva om det skandalösa i att semlor säljs – MITT I SOMMAREN!
Först ut verkar Sundsvalls tidning vara, där man ställer City gross-chefen mot väggen.
Dagen efter följer Arbetarbladet i Gävle upp och låter semmelakademin RASA över traditionsbrottet.
Sedan var det flera som gick igång. Bland annat Corren gjorde ett granskande reportage och inledde sin artikel med ”saken fick undersökas närmare”.
Även i Skövde rapporterande man, men där nöjde man sig inte bara med en artikel, utan gjorde också ett semmeltest MED webbtv!
Flera tidningar har också haft tveksamma val till ”nyhetstoppar”. @AndersGusson tipsar till exempel om ”Mitt i söderorts förstasida en skön sommardag:


Och @HejEmil tipsar om att DN körde storyn om ”den perfekta avokadon”.
I Ystad hade de så torrt att de inte bara toppade sajten med nyheten om en bortflugen undulat, de skrev en längre artikel om det också, tipsar bloggen Tysta tankar om.
Även de stora tidningsjättarna har haft problem att skrapa ihop material till spalterna.
I DN skriver man om ”Supertomaterna som överraskade igen
I Aftonbladet har man inte bara publicerat en läsarbild på att kocken Leif Mannerström sommarhandlar på Lidl, man har också gjort en djupgående intervju om hans matbutiksvanor. (tipstack @klaraedv)

Och i GP har en läsare fått storma över att en helikopterdetalj har ett bakvänt hakkors under helikopterbladen.
Sedan har det varit rekordförsök i mest betydelselösa artikel.
Norrbottenskuriren trodde sig ha en vinnare med sin story om att Luleåflyget var 1 timme och 10 minuter försenat. (tipstack: @jonasn_1
De matchades snabbt av Sydsvenskans notis om att en pojke gjorde en polisanmälan mot att hans ex snott hans keps och nyheten från västra mälardalen om att en man drack starköl på allmän plats.
Men ingenting slår Smålandstidning från augusti. På en och samma sida slår man först till med nyheten om att en ”glödande fimp oroade grannar” (tipstack @wallsimon). Och sedan direkt under: En papperslapp brann i Nässjö:

Har du någon sommartorkenyhet? Tipsa oss kommentarsfältet!