Arkiv för
nyheter

22 augusti

Sommarens torraste nyheter

I början av sommaren började allt fler skriva om komiska nyheter som fått plats i svenska tidningar under de nyhetstorra månaderna. Ajour uppmanade sina läsare att märka sina bdirag ”sommartorka” under sommaren. Nu är det dags att sammanställa. Här är de nyheter som vi skrattat åt att de ens fått bokstäver, bläck eller plats i tidningsspalterna i sommar: Läs vidare →

5 december

Veckans nätsnackisar

Det är konstigt, för veckan som gått kändes förhållandevis lugn under det att den passerade. Men nu i efterhand, när jag samlat ihop och destillerat de sju dagarnas största nyheter och diskussionsämnen på nätet, blir det uppenbart att även en händelsefattig vecka är extremt späckad av spännande länkar, roliga historier och starka berättelser. Här är veckans största nätsnackisar!
Läs vidare →

30 november

DN går på nätskämt – rapporterar om intatuerad bajskorv


Den här artikeln låg vid lunchtid uppe på DN.se:s förstasida. Artikeln är sedan tvåtiden borttagen, men är cachesparad av Google och går därmed fortfarande att läsa.

Rossie Brovent ville tatuera en stillbild från filmen Narnia på ryggen, och gick till exet Ryan Fitzjerald. Men när han fick reda på att Rossie Brovent varit otrogen mot honom med hans bästa vän valde han istället att hämnas, skriver The Sun.
– Han lurade mig genom att dricka en flaska billigt vin med mig och ta tequilashots innan jag skrev på papperet. Jag var utslagen under större delen av tiden, och sen vaknade jag upp med den här fruktansvärda bilden på min rygg, säger Rossie Brovent till The Sun.

Men tidningen Daily Mails webbtidning MailOnline avslöjade igår att historien, som The Sun plockade upp från hemsidan VeryWeirdNews, med största sannolikhet är fejk. En talesman för domstolen i Dayton, där den stämning som Brovent ska ha lämnat in mot sin expojkvän för tatueringen mest sannolikt hamnat, säger till MailOnline att de inte mottagit någon sådan. Och bilden på bajstatueringen går att spåra tillbaks till den polska skolåterträffshemsidan Nasza-klasa.pl, upplagd 2009 under namnet Ania.
Läs vidare →

13 november

Veckans måsteläsning


Håller du på att drunkna i informationsflödet? Blir du stressad av att försöka hänga med i alla snackisar på Twitter och den offentliga debatten? Vill du ändå känna att du har lite koll? För din skull tänker jag försöka mig på att sammanfatta veckans måsteläsning varje söndag. Jag försöker ge dig de mest diskuterade, de mest läsvärda och bästa länkarna från mitt eget flöde. Tipsa mig gärna om sådant du tycker bör finnas med, och fyll på i kommentarsfältet!
Läs vidare →