Arkiv för
Aktuellt

21 februari

12 maj

Om du gör som du alltid har gjort blir det som det alltid har blivit

Följande är en sammanställning av några tweets jag skrev ihop efter min medverkan i Aktuellt igår. Hinner tyvärr inte lägga ut texten mer just nu men tycker att dessa få rader talar tydligt för sig själva:
Igår stod jag i teve och sa apropå att tjejer som ligger anses vara horor medan killar stiger i värde, att så länge vi har ett samhälle där tjejer bedöms efter utseende och killar efter prestation så kommer det inte att förändras.
Och de flesta reaktionerna jag fått handlar om mitt utseende.
Kanske värst av allt: jag suger i mig som en svamp, eftersom jag är relativt säker på vad jag pratar om men grymt osäker på mitt utseende.
Om du gör som du alltid har gjort blir det som det alltid har blivit.
Här är inslaget i SVT Aktuellt

4 mars

Tidens tecken? I kväll säger SVT:s hallåor tack och adjö

I kväll är sista gången en TV-hallåa syns i bild i Sveriges Television. När programpresentatören Justine Kirk kl 22.40 tackar för sig och introducerar en repris av Melodifestivalen går en epok i graven. I fortsättningen kommer programmen i SVT att introduceras av programpresentatörer som inte syns i bild. I en tid där journalistiken präglas av individualisering och personifiering väljer således SVT att avpersonifiera programpresentatörerna. Varför gör man så? Läs vidare →