Arkiv för
Syrien

18 juli

Truecallers databaser hackade

Foto: Twitter & E Hacking NewsUppdaterat: 18 juli 14:18
 
Svenska teletjänstföretaget Truecaller är en app som fungerar som en global adressbok för de som har iPhones, Android, Blackberry, Symbian och Windows-telefoner. Användare som installerar Truecallers app i sin telefon får del av alla andra användares telefonböcker samtidigt som de egna kontaktuppgifterna i telefonboken delas ut till alla andra användare. De här utdelade uppgifterna går inte att se i klartext av andra användare utan läses av från Truecallers databaser.
Nu hävdar syriska hackergruppen Syrian Electronic Army att de hackat Truecaller och kommit över mängder med information. I en tweet skriver gruppen att dom behövde databaserna och ber om ursäkt för att dom tog dom.
Läs vidare →

28 januari

ICA Ladan Kaxås får stöd från jämtlänningar – och Stefan Löfven

Salem, Brenda, My, Fredric, Petra, Maria, Ingrid m.fl. välkomnar nya invånare till Sverige
Det här inlägget skulle egentligen handla om hat. Om hur ICA Ladan Kaxås och ICA-handlaren Bo Oskarsson har blivit hotad på nätet för att han försökte välkomna människor som flytt från krigets Syrien. Om hur så många initiativ för förbättrad integration ständigt bemöts av hat, hot och rasism. Men under förra veckan upptäckte jag en ny tendens, att hatet i sig började bemötas av stöd till den utsatte. Att allt fler engagerar sig för att ge varandra stöd i kampen mot rasism.
Läs vidare →

30 november

Syriens internet utslaget – då hjälper Twitter och Google medborgarna att nå ut

Internet slogs under gårdagen ut i det kraftigt våldsdrabbade Syrien. Detta enligt flera människorättsorganisationer, men även enligt svenska Bambuser som varit aktiva i att hjälpa aktivister sända video under kriget. Bambuser och andra onlinetjänster har varit ett viktigt verktyg för folket i landet att berätta för omvärlden om de övergrepp som sker. Nu
Det ledde till att Google under dagen skakade liv i sin ”Speak to tweet”. Tjänsten lanserades under arabiska våren när Egypten stängde ner internet för invånarna. För att folket skulle kunna fortsätta förmedla sig öppnades ett telefonnummer där man kunde ringa in och tala in sitt budskap som sedan blev en tweet på kontot @Speaktotweet. Det är den tjänsten som nu väcks till liv igen. Google skrev följande tweet under fredagen:
 

Google skriver mer om saken på Google+.

1 februari

13 november

Veckans måsteläsning


Håller du på att drunkna i informationsflödet? Blir du stressad av att försöka hänga med i alla snackisar på Twitter och den offentliga debatten? Vill du ändå känna att du har lite koll? För din skull tänker jag försöka mig på att sammanfatta veckans måsteläsning varje söndag. Jag försöker ge dig de mest diskuterade, de mest läsvärda och bästa länkarna från mitt eget flöde. Tipsa mig gärna om sådant du tycker bör finnas med, och fyll på i kommentarsfältet!
Läs vidare →