Arkiv för
Tanvir Mansur

26 april

Ajour slår rekord!

Vi har glömt att fira att Ajour nu funnits ett halvår, men vad känns lämpligare att fira halvårsdagen i efterskott med ett rekord! Igår noterade vi den högsta trafiktoppen i Ajours historia! Drygt 39 000 unika besökare kom till Ajour och läste någon av våra texter, men framför allt Ann Lagerströms krönika om Margareta Winberg! Här skriver jag mer om hur det gick till när texten skapades. Texten är vår mest delade någonsin, med 10 000 facebookdelningar på ett dygn.
Vårt tidigare rekord, 35 000 unika besökare på ett dygn, sattes 29 november förra året då vi publicerade den olyckliga bildvinkeln på Björn Söder. Den delades totalt 6 600 gånger på Facebook, även det näst mest hittills.
Dessutom satte vi ytterligare rekord redan förra veckan då Tanvir Mansur snappade upp videon på Västtrafiks våldsamma hanterande av en resenär. Texten har nått rekord i antal kommentarer, nu totalt 242 kommentarer, vilket också innebar ett nyttigt test för vår kommentarsfunktion.
Ajour är fortfarande en ideell sajt utan extern finansiering.

13 december

17 november

Ulf Nilsons krönika JK-anmäld för hets mot folkgrupp

Expressen krönikör Ulf Nilson skrev i tisdags en krönika där han bland annat menar att hela folkgruppen shiamuslimer vill att varje ”judisk man, kvinna eller barn måste mördas”. Det har lett till åtminstone en anmälan till Justitiekanslern (JK) för hets mot folkgrupp.
Och Mårten Schultz, professor i civilrätt vid Stockholms universitet, menar att det inte kan uteslutas att Nilsons uttalanden är brottsliga. Läs vidare →