Twittrande professorn Tor Aulin får lämna Chalmers

Professorn Tor Aulin twittrade nedvärderande om författaren Ann Heberlein, men påstod att hans konto blivit kapat. Det var lögn. Det och en rad andra oegentligheter har lett till att professorn inte längre kan arbeta kvar på Chalmers universitet, rapporterar tidningen Feministisk perspektiv.
Ajour har tidigare rapporterat om hur Tor Aulin twittrat öppna påhopp på kvinnliga skribenter. Till Ann Heberlein skrev han bland annat:

”Intressant med allt känslomässigt flum om @annheberlein. Kommer från de ”troende”. Passar bra till hennes verksamhet. 100% skitprat.”
”Är det så att du lever på att vara Sveriges största knäppskalle? Vad gör du på LU?”

Det fick Chalmers att göra en granskning där de kom fram till att Tor Aulin själv stod bakom tweetsen. Trots att professorn nekat. De gjorde en egen utredning där konsekvensen nu blivit att Aulin måste lämna sin tjänst. Men inte bara på grund av tweetsen. Han har också brutit mot riktlinjer för användningen av universitetets IT-utrustning, missat att dyka upp på möten och gjort resor han inte blivit ombedd att göra.
– Dessutom ljög han ju om att han inte skrivit tweetsen. Så här är gör man bara inte, det sa vi till både media och till honom själv. Men Tor Aulin valde att inte följa arbetsledningens beslut, säger universitetets presschef Christian Borg till Feministiskt perspektiv.
Tor Aulin själv menar att han inte har fått sparken och när Ajour når Christian Borg förklarar han att man inte använder sådana ord.
– Det är ord som vi inte använder, men det finns ett antal skäl för Chalmers att vilja söka det här avslutet, säger Christian Borg.
Tor Aulin avslutar sin tjänst vid årskiftet och arbetar fram tills dess utanför universitetets väggar. Själv menar Tor Aulin att han är på en ”beordrad” längre tjänsteresa i Kina. Och att man inte ska lita på pressens skriverier om hur han har fått lämna. Däremot menar han att det är bra att Heberlein lämnat Twitter. ”En bättre värld!”, kommenterar han saken på Twitter.
Läs mer om Tor Aulins påhopp här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

12 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Jonna says:

  Fast det är Chalmers, inte Göteborgs universitet…

 2. Tor says:

  Tänk om alla journalister som slänger ur sig den typen av nedvärderande personangrepp också skulle förlora jobbet, då skulle vi knappast ha några journalister kvar.

  • Peter says:

   Du är ett skämt!
   Och en man av din dignitet borde kunna skilja på rätt och fel! Lite kul att folk vet vem du är efter du deltog i stalkers på TV3

 3. Peter says:

  Inte konstigt om denna stalkers skriver nedsättande.
  Han har trakserat sin fd i över 30 år också och även till henne skrivit kränkande saker. 30 år!! Han kan inte vara frisk någonstans och tror sig stå över lagen!
  Läs mer på TV3 Stalkers med Hasse Aro hur Tor trakaserat sin fd fru Karin!

  • Anna says:

   Sjuk människa! Men vad mer kan man göra än att tycka synd om honom. En människa med för högt IQ vet inte hur man bör uppföra sig socialt. Han är ”nedgrävd” i C och har med det förlöjligat sig själv totalt!
   #aspergers

 4. JO says:

  Moralpanik, låt killen vara. Han har blivit uppsagd och är säkerligen ångerfull.

  • nils holgersson says:

   Titta på TV3:s dokumentär en gång till och gissa om han ångrar sig? Mannen påminner om en galen chef jag hade en gång. Den kategorin ångrar sig inte. Man kan inte ångra sig om man inte gjort ett enda fel i hela sitt liv, eller hur.

   • Annie says:

    Instämmer..den mannen vet inte vad ångra sej innebär.. har själv blivit påhoppad av honom med de mest kränkande tillmälen. Han är totalt knäpp!!!

 5. Natalie says:

  Tänk denna osympatiska, förskräckliga man som har gjort så mot sin f.d. fru i över 30 år! Hoppas hela hans arbetsplats får veta detta.
  Han tror säkert att han gått igenom hela livet, förskräckligt högfärdig som han är, ”lycklig”- men han måste vara den mest olycka dåren på jorden som gör så här! Mot alla sina medmänniskor.