Avpixlat: SD-riksdagsmedlemmens egna Politiskt Inkorrekt?

Med en formulering värdig föregångaren lanserade idag hemsidan Avpixlat sig själv som den nya Politiskt Inkorrekt. Avtäckningsinlägget är fullt av syrliga blinkningar till de som firade PI:s död, och låter oss ana en ny energi i den förut ledbrutna organisationen. I avsiktsförklaringen fastslås att man vill ”förvalta och utveckla det framgångsrika koncept som vår föregångare PI lagt grunden till”, och fortsätter med att berätta att de ”vill vara en nagel i ögat på pk-etablissemangets journalister och politiker”.

Det var ikväll, vid några minuter i sju, som en tråd på Flashback med namnet Avpixlat.info tar över efter Politiskt Inkorrekt startades (och sedan raskt raderades p.g.a bristande diskussionsunderlag, nu ersatt av den här tråden), och ungefär samtidigt önskade sverigedemokraten Kent Ekeroth sajten välkommen på Twitter. I likhet med föregångarens bankgirokonto står även Avpixlats konto skrivet på Ekeroth, varför det är rimligt att anta att sverigedemokraten – som förhandsryktena också låtit antyda – är inblandad i den nya bloggen. Domänen Avpixlat.info är registrerad så sent som den 18 oktober, och ytterligare tecken på att Ekeroth är inblandad är att den som står som köpare för systerdomänen Avpixlat.se är signaturen ”kentek0811-00001″ – en signatur som kommentatorn Martin Eliasson kan berätta enligt .SE tillhör Kent Ekeroth.

Många paralleller dras av Avpixlat själva dem och PI emellan, men den stora skillnaden mellan sajterna sägs bli en mer generös kommentarsfältspolicy, samt att läsare som anser sig ”ha ordets gåva utöver att bara posta kommentarer är välkomna att skicka in insändare och debattartiklar” till sidan. Avpixlat skriver också att de inte har något utgivningsbevis, bl.a eftersom att det då skulle bli lättare att dra sidan inför rätta för hets mot folkgrupp. Den lagen går enligt Avpixlats redaktion inte att respektera i och med att den ”inte erkänner och skyddar Sveriges största och vanligaste folkgrupp – svenskarna – i deras eget land och (…) dessutom alltmer kommit att missbrukas för att försöka tysta oppositionella politiska röster”.

Ledande sverigedemokrater som Richard Jomshof och Erik Almqvist har, frånsett Ekeroth, redan hälsat sidan välkommen. Till Ajour förnekar dock Sverigedemokraternas presskontakt Martin Kinnunen kännedom om Avpixlat, och fortsätter med att konstatera att Sverigedemokraterna ”inte har någon generell ståndpunkt om olika bloggar, och därmed inte heller till Avpixlat”. Han dementerar också att Sverigedemokraterna någonsin skulle haft någonting att göra med föregångaren Politiskt Inkorrekt.

Uppdaterat, 25 oktober klockan 12.10: I en intervju med Alltid Nyheter på SR verkar Kent Ekeroth bekräfta att Avpixlat är hans initiativ:

Transkript:
Ekeroth: Det jag kan yttra mig om är det här Avpixlat och det han säger där stämmer ju inte.
Alltid Nyheters Kajsa Norell: Just det, och vilka uppgifter menar du då, vilka är det som inte stämmer?
Ekeroth: Det här med att Linus (Bylund) och (Martin) Kinnunen skulle vara inblandade i det där, utan det är mitt egna… mit eget initiativ och projekt.