Avpixlat: SD-riksdagsmedlemmens egna Politiskt Inkorrekt?


Med en formulering värdig föregångaren lanserade idag hemsidan Avpixlat sig själv som den nya Politiskt Inkorrekt. Avtäckningsinlägget är fullt av syrliga blinkningar till de som firade PI:s död, och låter oss ana en ny energi i den förut ledbrutna organisationen. I avsiktsförklaringen fastslås att man vill ”förvalta och utveckla det framgångsrika koncept som vår föregångare PI lagt grunden till”, och fortsätter med att berätta att de ”vill vara en nagel i ögat på pk-etablissemangets journalister och politiker”.

Det var ikväll, vid några minuter i sju, som en tråd på Flashback med namnet Avpixlat.info tar över efter Politiskt Inkorrekt startades (och sedan raskt raderades p.g.a bristande diskussionsunderlag, nu ersatt av den här tråden), och ungefär samtidigt önskade sverigedemokraten Kent Ekeroth sajten välkommen på Twitter. I likhet med föregångarens bankgirokonto står även Avpixlats konto skrivet på Ekeroth, varför det är rimligt att anta att sverigedemokraten – som förhandsryktena också låtit antyda – är inblandad i den nya bloggen. Domänen Avpixlat.info är registrerad så sent som den 18 oktober, och ytterligare tecken på att Ekeroth är inblandad är att den som står som köpare för systerdomänen Avpixlat.se är signaturen ”kentek0811-00001” – en signatur som kommentatorn Martin Eliasson kan berätta enligt .SE tillhör Kent Ekeroth.
Många paralleller dras av Avpixlat själva dem och PI emellan, men den stora skillnaden mellan sajterna sägs bli en mer generös kommentarsfältspolicy, samt att läsare som anser sig ”ha ordets gåva utöver att bara posta kommentarer är välkomna att skicka in insändare och debattartiklar” till sidan. Avpixlat skriver också att de inte har något utgivningsbevis, bl.a eftersom att det då skulle bli lättare att dra sidan inför rätta för hets mot folkgrupp. Den lagen går enligt Avpixlats redaktion inte att respektera i och med att den ”inte erkänner och skyddar Sveriges största och vanligaste folkgrupp – svenskarna – i deras eget land och (…) dessutom alltmer kommit att missbrukas för att försöka tysta oppositionella politiska röster”.
Ledande sverigedemokrater som Richard Jomshof och Erik Almqvist har, frånsett Ekeroth, redan hälsat sidan välkommen. Till Ajour förnekar dock Sverigedemokraternas presskontakt Martin Kinnunen kännedom om Avpixlat, och fortsätter med att konstatera att Sverigedemokraterna ”inte har någon generell ståndpunkt om olika bloggar, och därmed inte heller till Avpixlat”. Han dementerar också att Sverigedemokraterna någonsin skulle haft någonting att göra med föregångaren Politiskt Inkorrekt.
Uppdaterat, 25 oktober klockan 12.10: I en intervju med Alltid Nyheter på SR verkar Kent Ekeroth bekräfta att Avpixlat är hans initiativ:
Ämnen: , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

25 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. ZZ says:

  De verkar också fortsätta trenden med att ”Nyansera debatten” på svpol genom att länka direkt dit. Taggen som numera är deras egen privata sandlåda efter att de kört bort alla med avvikande åsikter.

  • Anders says:

   Kört bort!? Du menar att alla fånar utan vettiga argument har fått ge sig? Det är roligt ett tag att skrika ”rasist” osv, när man sedan blir bombarderad med argument som stämmer tröttnar man fort, eller hur…

 2. Ennodius says:

  ”fullt av syrliga blinkningar till de som firade PI:s död”
  PI skrev ju själva vid nedläggningsbeskedet att det kommer en uppföljare, så det där är ju struntprat. Några dagar senare avslöjades SDs Mats Dagerlind med att ha hela PI-arkivet liggande på sin server synligt på internet under namnet ”inkorrekt – vi kompletterar bilden”. Nu blev SD-Dagerlind pga det för tidiga avslöjandet tvungen att ändra namn och logga. Det är fortfarande samma tema som sidan byggs på…
  Om Dagerlind, se Camilla Rågfors blogg

  • Jack Werner says:

   Med den formuleringen avsåg jag meningar som den här:
   ”Vår första uppgift, nu när PI nu tagit ned skylten och pk-media aviserat att man ska korka upp vinflaskorna och fira, blir att ge det vinet en så sur och bitter eftersmak som möjligt, en som sitter i länge.”
   Nog är det ett lite syrligt tilltal alltid, oavsett vad PI sagt om efterföljare?

 3. På kontakt-ID:et ”kentek0811-00001” för domänen Avpixlat.se står Kent Ekeroth och domänen registrerades 2008-11-19 med SE Direkt som registrar.

 4. Joseph says:

  Den där Ekeroth är en allt en riktig sötnos.

 5. andreas czetek says:

  såklart pi har kopplingar med avpixlat och att ekeroth också har det. Tror dock inte att Ekeroth som sitter busy i riksdagen skriver nyheter 24/7 på siten, ej heller att han är ”bakom” den, däremot har han nog lånat ut sin identitet lite till grabbarna bakom sajten. Och vet du vad? Jag bryr mig inte =) avpixlat är viktig hur mycket ni än gnäller. det är liksom det som är meningen med sajten, att den ska vara hatad och älskad.

 6. asfa says:

  Men haha Kent bloggade ju om detta långt innan du gjorde ditt lilla ”scoop”.

 7. Varg i Veum says:

  Lite chockad är jag över att ajour.se inte kör ner det politiskt korrekta diket. Jag uppfattar denna artikel som informativ och utan känslobaserade yttringar.

  • Hampus Eckerman says:

   Att ha politiskt fel känns enbart korkat. Det är som att förespråka att skolböcker ska vara matematiskt inkorrekta.

 8. Ja, de som ”firade och skålade i rödvin” satte nog rödvinet i halsen nu!
  Jag tycker den nya sajten ser mycket lovande ut!

 9. Karpstryparn says:

  Avpixlat är uppenbarligen det nya PI, skrev om detta idag.

 10. TK says:

  Integrationsmisslyckande 1980-2011
  http://www.arguments.n.nu
  Vågar ni ta en debatt med över 120 argument med fakta om misslyckandet?
  Vad mörkar ni om? Varför vågar ni aldrig ta debatterna?
  Vad är era dagordningar och visioner?

 11. Nisse says:

  Det var härligt att se hur gammelmedia svalde PI:s bete med hull och hår, dvs att annonsera vitt och brett om dess nedläggning. I samma stund fick den nya sajten Avpixlat.se en massa härlig gratisreklam och säkerligen åtskilliga nya sanningssökande läsare.
  Skål på det!

 12. svärmor says:

  Nu hörde jag det nämnas på ekot för första gången-ni var ju så mycket snabbare, kul!

 13. Bengt says:

  Förklaring varför Sverige har massinvandring:
  Idag består den allra största pengamängden av digitala pengar, d.v.s. pengar som bara finns digitalt. Varje gång du betalar med kort eller betalar räkningarna via internet istället för över disk så använder du digitala pengar istället för fysiska (=sedlar och mynt). Den här digitala pengamängden är många gånger större än den verkliga mängden pengar och begränsas inte heller av det verkliga värdet av vad som produceras i landet. Det är istället bankerna som trollar fram dem ur tomma luften och sedan lånar ut dem till privatpersoner, företag … och staten.Vad är egentligen skillnaden om staten själv trollar fram dem digitalt – istället för att bankerna gör det?Staten eller länderna som sysslar med att trolla fram pengar ur tomma intet behöver visa på någon slags tillväxt av BNP och population.
  Det hemliga svaret på massinvandring??