Nu får goda kommentarer bättre plats

I dag har vi släppt en ny funktion på Ajour. Mest gillade kommentar får en tydlig placering – redan överst i artikeln och på startsidan:

Sedan tidigare har man kunnat betygsätta alla kommentarer som postas på Ajour. Alla har en röst var och kan rösta upp eller ner en inkommen kommentar. Den kommentarstråd med högst snittbetyg hamnar överst i läsningen av kommentarerna.
Detta gör att läsningen av kommentarerna blir bättre. Allra tydligast blir det i kommentarstrådar som tenderar att svämma över av märkliga integrationskritiska kommentarer. Men precis som vi har ett straff för kommentarer som blir extremt nedröstade (de fälls ihop i botten av kommentarslistan) vill vi hitta sätt att belöna den som skriver en väldigt uppskattad kommentar.
Vårt första steg till det är att låta bästa kommentaren hamna överst i posten. Nästa steg? Tja, kanske att låta dagens mest gillade kommentar hamna överst på sajten, bredvid loggan, som en citatsnurra?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

4 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Hmm says:

  Och den som har flest polare i sin klubb vinner.
  Pissfunktion enligt mig och idiotförklarar era läsare då ni gör det svårare för dem att blida sig en egen uppfattning. Antitransparens!

  • Vad bygger du det på? Dina kommentarer har, trots att du är anonym, röstats högst upp åtskilliga gånger. Delge gärna när du tycker att de stjälper!
   OCH: Du kan givetvis fortfarande bortse från den här kommentarslitsnignen genom att välja ”senaste” eller ”äldst”-listning på kommentarstråden. (se ovan)

   • Hmm says:

    Har faktiskt missat att jag har ett val. Bra där och jag gör en halvpudel.
    Ang min poäng så har jag faktiskt gett exempel på det sedan dag ett lite här och där. Även under er flik under konstruktion.
    Ang att jag själv får tummen upp är oväsentligt i frågan om vad jag tycker om funktionen. Min åsikt är verkligen inte baserad på självändamål annat än att jag vill ge alla ett fair utrymme. Ja t o m puckon såvida de inte går till personangrepp. Men som sagt. Jag har ju tydligen ett val 🙂

    • Det är lite ”wisdoms of crowd” över saken. Och det är klart att ”crowd” blir avhängt vilka som hänger här. Och även om det inte är ”våra vänner” (vilka det nu är) så är det klart att det inte är Politiskt inkorrekt som hänger här – det skulle ju innebära ett annat rangordningssystem.
     Men jag tror det här konceptet är det bästa. Av samma skäl som jag tror det fungerar på tex Wikipedia (även på länder där användadet inte är lika stort som i sverige). Det handlar om att man skjutsar upp bra kommentarer och ner dåliga. När det får ske anonymt så tror jag att det kan hända även med potentiellt främlingsfientliga och balanserade kommentarer.
     Hittills har det slagit väldigt väl ut, tycker jag.