Arkiv för
tv

27 februari

Nu jagar Radiotjänst dig med dator – så gör du för att slippa avgift

I början på året tillgängliggjorde SVT sina kanaler, live på nätet. Det innebär att alla med en dator och internetuppkoppling har tillgång till SVT, vilket i sin tur gör att dessa även tvingas betala tv-licens. Det berättade CS om tidigare i år och SVT bekräftade, men tydliggjorde att ägare med endast mobiltelefoner och internetuppkoppling inte kommer avgiftbeläggas. (uppdaterat:) Även mobiltelefonägare kommer att tvingas betala, enligt DI idag. Läs vidare →

21 december

15 oktober

8 september

Magine – en utveckling av tablå-TV

I måndags var jag på Kristallen, TV-branschens stora personalfest och konferens. På ett av seminarierna lanserades Magine. En slags tjänst och app som skulle ta med oss in i framtiden för tv-tittandet. Tjänsten är ännu inte släppt publikt, men ”inbjudningar” har delats ut för att testa tjänsten.
Jag har testat i veckan. Och är måttligt imponerad. Det är förvisso enkelt och smart – men mest för den som gillar sin tablå-tv. En naturlig utveckling av det klassiska TV-tittandet. Läs vidare →

16 maj

8 november

TV står sig fortsatt stark – trots digital konkurrens

Foto: @kommunchef (har du en bättre upplösning - hör av dig!)


I dagens DN skriver jag om TV. Hur den inte bara står sig stark trots nätets utbredning, utan också växer för varje år.
Jag tycker det är fascinerande. Inte minst i all konkurrens med play-formaten, Youtube och de olika anytime-tjänsterna.
Samtidigt är det lite komiskt att krönikören Johan Croneman, i samma tidning, tar upp just play-tjänsterna som ett bevis på att vi gillar ensamtittandet på tv. Att vi inte gillar – och framförallt aldrig gillat – det samtida tittandet.
Jag håller inte med. Läs vidare →

21 oktober

CSI-parodi med Legogubbar

https://www.youtube.com/watch?v=heNxKMkYg0A?rel=0″ frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″>
Den här legoparodin på TV-serien CSI är kusligt välgjord, och har allt av dåliga ordvitsar, gråfärgade tillbakablickar och högkvalitativ mimik som präglar dess förlaga. Den kommer från skaparna av den otroligt träffsäkra filmen om industrin bakom kattfilmer på internet, som de senaste veckorna imponerat mer och mer. Kanske några att hålla ögonen på.