TV-kanal tror 4chan-meme är hemligt pedofiltecken

’https://www.youtube.com/watch?v=pzzz3eVaeaI” frameborder=”0″ width=”560″ height=”315″>
Igår eftermiddag sände den amerikanska lokal-TV-kanalen KRQE, som täcker Albuquerque i New Mexico, ett nyhetsinslag om att den tecknade björnen Pedobear dykt upp på klistermärken runtom i halvmiljonstaden och att den lokala polismyndigheten varnar föräldrar och ber dem hålla ögonen öppna om de ser klistermärkena. Inslaget kompletterades med en nyhetsartikel på TV-kanalens hemsida, där samma varning underströks:

”There are people out there after children, and they are using this cute cuddly bear as their insignia,” said Lynn Southard with the State Attorney General’s Office. She says the bear is a national symbol for pedophile. ”The bear is cute, but that is what the pedophiles are using to identify each other,” explained Southard. (…) Law enforcement says if you see the Pedobear image, use caution with whatever situation you’re in or the people involved.


Detta är inte första gången amerikansk lokalpolis skickat ut varningar för den sinistra björnen, samma sak hände för drygt ett år sedan i orten San Luis Obispo, södra Kalifornien.
Det är, för att låna Seth Abramovitch på Gawkers resonemang, en fullkomligt logisk slutsats polismyndigheterna i Albuquerque och San Luis Obispo drar, eftersom det är välkänt att pedofilklubbarna från internet länge strävat mot en mer lättigenkännlig grafisk profil, med målet att allmänheten snabbt ska kunna identifiera en som just nätpedofil.
Icke desto mindre är varningarna denna gång grundlösa. Pedobear, som föddes som fenomen på den japanska nätanslagstavlan 2channel och fick sitt genomslag på den amerikanska motsvarigheten 4chan, började tvärtom användas för att varna forumsbesökare för tveksam och eventuellt olaglig porr. Typsituationen var att någon lade upp bilder på personer som såg minderåriga ut, och andra forumsbesökare uppmärksammade moderatorer på att det var barnporr å färde genom en tidig form av ASCII-Pedobear:

 くまくま━━━━━━ヽ( ・(ェ)・ )ノ━━━━━━ !!

Sedan dess har Pedobear blivit ett meme som symboliserar pedofili och i överhuvudtaget nära relationer till barn. Pedobears gulliga utseende har gjort att han kunnat bluffas in i olika inte ont anande media- och reklamsammanhang. Ingenstans har dock Pedobear använts för att uppmuntra till, eller ens visa uppskattning för, pedofili och barnporr. Helt enkelt eftersom att karaktären inte har den funktionen.
Polistalesmannen Lynn Southard avslutar sin intervju med KRQE med att konstatera om att de lyckats skydda ett enda barn har de gjort sitt jobb. Mitt förslag är att de försöker skydda det barnet på något annat sätt än att hålla utkik efter björnklistermärken.
PS: Äldre nyhet i genren ”poliser som skulle behöva be sina tonårssöner om hjälp med datorn”: 1337 tolkas som hets mot folkgrupp. Tack Sebastian Hallén för tipset.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

6 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Markus Larsson says:

  Newfags will be newfags.

 2. Erik says:

  AHAHAHAHAHHAAH!! är det helt fel om man kallar dem för idioter

 3. Agnes says:

  Jag finner denna formulering
  ”Det är en fullkomligt logisk slutsats polismyndigheterna i Albuquerque och San Luis Obispo drar, eftersom det är välkänt att pedofilklubbarna från internet länge strävat mot en mer lättigenkännlig grafisk profil, med målet att allmänheten snabbt ska kunna identifiera en som just nätpedofil”
  en aning lik denna
  ”It was a perfectly logical assumption, seeing as how child molesters have long sought a highly recognizable cartoon symbol to align themselves with, that they might be more readily identified amidst the general population”
  http://gawker.com/5863272/new-mexico-attorney-general-warns-against-the-molesty-charms-of-pedobear

  • Jack Werner says:

   Stötte på den formuleringen i researchen och ja, jag ska erkänna att jag blev inspirerad. Tyckte dock jag förändrade meningen så pass att den kunde gå som min egen – även om ironin var lånad. Var det för mycket lånat, tyckte du?
   EDIT: Ställde frågan om det var för mycket lån på Twitter, och en majoritet tyckte det. Så jag tog och la till en länk och ett förtydligande om att det var ett lånat resonemang.

 4. […] Agnes anklagar ikväll #Ajour-grundaren och meme-experten @kwasbeb för att ha snott en formulering till en text på #ajour-bloggen. Detta efter att ha upptäckt en snarlik text på […]

 5. David Blom says:

  Den här pedofilhysterin har gått för långt. Man vågar nästan ej duscha med sina barn längre. Den mänskliga kroppen är av Gud och är vacker.