Fox News-nyhetsankare säger att pepparspray är mat, blir meme

https://www.youtube.com/watch?v=MNXPB6TFZgE” frameborder=”0″ width=”385″ height=”225″>
Intervjun där Megyn Kelly kallar pepparspray matprodukt

I Fox News, som Ajour tidigare rapporterat snarare fördummar än upplyser sina tittare, diskuterade iförrgår den konservativa programledaren Bill O’Reilly och nyhetsankaret Megyn Kelly pepparspraysingreppet mot UC Davis-studenterna. På frågan om vad pepparspray gör med de besprutade svarar Kelly att det irriterar, men inte så farligt eftersom det ”i grunden bara är en matprodukt”. Pepparspray är vanligtvis baserat på det doftlösa ämnet capsaicin, som visserligen är helt organiskt men ändå kräver vapenlicens i Sverige, bl.a eftersom en överdos kan leda till andningsproblem och krampattacker. Många upplevde därmed Kellys uttalande om pepparspray som grovt orättvist. Den före detta Gawkerredaktören Nick Douglas startade ett upprop, där målet var att få Kelly att dricka en flaska pepparspray i direktsänd TV. Han försökte först samla 15 000 underskrifter, ett mål som nåddes efter det första dygnet, och nu siktar man på 25 000 underskrifter. Men Kellys klantiga jämförelse utlöste också samma reaktion som alltid när någon på Fox News säger något korkat: det blev ett bildmeme. På Quickmeme och Reddit lät användarna kreativiteten flöda fritt, och vi på Ajour har samlat de bästa exemplena nedan.

Foto: vanishingspy på Quickmeme


Foto: vanishingspy på Quickmeme


Foto: Nehle på Reddit


Foto: idio3 på Reddit


Foto: onlyrealcuzzo på Reddit


Foto: b33rninja på Reddit


Foto: okänt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

9 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Alec says:

  Fasen vad jag älskar Reddit. Man blir aldrig besviken!

 2. Joseph says:

  Blir så trött.

 3. Simon says:

  Vad var så hemskt med detta?
  Jag håller med, bättre med pepparspray än att med fysiskt våld avlägsna demonstranterna…

  • Jack Werner says:

   Det är väl bara det att när polisen griper in på det här kalla sättet, och ett Fox News-nyhetsankare förminskar det på det sättet hon gör här… Tja, det sticker väl lite i ögonen på de flesta liksom.

   • Simon says:

    Ja, det gör det såklart, det ser onekligen ”illa ut”, men vad är alternativet? . Min tanke var mera att om man nu måste få bort demonstranterna så skulle jag som demonstrand föredra detta framför andra metoder som man ibland får se, så som slag, hundar osv osv.

    • Ulf says:

     Alternativet är att lyfta bort dem från platsen som t ex Svenska polisen gör mot demonstranter som idkar passivt motstånd. Visst det kanske är förbjudet för polisen i USA att utöva metoder att re lokalisera demonstranter på ett icke våldsamt sätt, men med tanke på att var tredje åskådare hade kameror med sig torde detta inte vara ett problem. Om polisen skulle få kritik för övervåld kunde de ju bara hänvisa till inspelningar från platsen. Om allt går rätt till och demonstranterna börjar trilskas så har polisen all rätt att handla i nödvärn.
     Sedan kan jag väl tycka att i ett fritt samhälle skall man kunna demonstrera fritt och visa sitt missnöje utan att riskera bli sprejad med diverse matnyttiga aerosoler.
     Vad hände med ”Freedom of speech”?

  • Ingenjören says:

   Mmm, och man kan hävda att det är bättre att tortera fångar än att bara summariskt avrätta dem, men det innebär inte att det är bra.

 4. Jonas says:

  Well, de flesta pepparsprayer ligger strax under 2 000 000 på scovilleskalan. Det säljs chilisåser i välsorterade livsmedelsaffärer med strax över 1 000 000 scoville, så helt fel har hon väl inte. 😛