Reddit ett av de viktigaste nyhetsnaven för dödskjutningarna på Batmanpremiären


Ett enormt arbete med att följa dödskjutningarna i Aurora, USA, på Batmanpremiären grupparbetades fram på forumet Reddit.com. Där tog en kille initiativ till att lägga upp rapporter om skeendet minut-för-minut och många hjälpte till att leta information för att fylla på. Bevakningen innehöll länkar till nyheter, tweets, youtube-videor, ljudupptagningar av räddningspersonal, uttalanden från myndigheter, var man kan donera pengar till offren osv, och man hjälptes åt att skilja rykten från fakta. Där kunde man även hitta länkar till människor som var på plats och bevittnat händelsen och allmänheten kunde ställa frågor och ge tröst och stöd direkt till dem. I underforumet /Denver har flera postat om sin upplevelse på biografen och där finns även människor som erbjuder hjälp på olika sätt.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Anti says:

  Reddit kommer bara bli större och större. Jag introducerade Reddit till en vän i samband med skjutningarna igår. Hon blev enormt imponerad. Hon är mycket van när det gäller sociala medier och annat men Reddit var en helt annan upplevelse.

  • Sebastian says:

   Samma här, jag är otroligt stolt att vara medlem i detta världens trevligaste community. Jag hoppas innerligen att den vänliga inställningen behålls även när det nu växer explosionsartat.

 2. Ännu ett bevis för människors inneboende godhet och handlingskraft och sociala mediers betydelse.

  • Opie says:

   Så människor som gör dom här sakerna finns inte på samma sociala medier?
   Vill vi ha dom sociala medierna för att vänta på dåliga saker som händer som vi sen ”kan ta del av”, eller kan vi använda dom aktivt för att förändra?
   Vi har haft sociala medier i 5 år nu, vad har förändrats till det bättre? Tror du människor som var offer i såna här dåd tidigare bara stod utan hjälp för att ”sociala medier” inte hjälpte till?

   • Sebastian says:

    Sociala medier används naturligtvis också för att försöka förhindra sådana här situationer, främst genom aktivt meningsutbyte mellan olika människor. Världens förändras konstant varenda dag och att veta exakt vad ”sociala medier” (som är ett väldigt stort begrepp) har förändrat under denna tid är omöjligt att ta reda på.
    Självklart har människor alltid hjälpt varandra, men förr kunde du ringa kompisar och gå till någon lokal organisation, nu har du hela världen som kan hjälpa dig.
    Och naturligtvis är det viktigt att vi kan använda sociala medier för att ta del av nyheter, folk som varit på PLATS och upplevt en situation kan berätta om vad som hänt, utan att det ska passera genom ett filter hos någon större nyhetsbyrå. Jag är till exempel inte intresserad av vad CNN har att säga om händelsen, jag är betydligt mer intresserad av att höra vad de som var där tycker om händelsen. Det globala nyhetsdygnet online på 24 timmar har förändrat världen, det vågar jag påstå, exakt hur är däremot omöjligt att säga.

 3. Opie says:

  Om det är sociala medier som reder ut vad som är rykten och vad som är fakta, vem är det då som står för ryktena?