Sveriges mest kränkte man är kränkt igen

I helgens Aftonbladet berättade Mikael Garderud om hur han inte har fått betalt för sin statistroll i 100-åringen som försvann. Trots att filmen redan dragit in miljoner.
– Man hör av sig tre gånger och så kan de inte betala en skitsumma till mig som sliter för deras film, säger Garderud.
Men det är inte första gången Garderud ger ansikte åt kränkthet.
Ajour skrev förra året om hur Garderud gjort till vana att synas i spalter så snart något ska anmälas eller rytas ifrån om. Då hade han precis anmält myntet som var präglat ”Sveriges horkarl till kung”. Men innan dess hade han synts ifrån flera gånger:

Garderud har synts i Göteborgsposten efter att han störts av tutande asfaltsläggare, för att han inte fått lön, efter att en skylt ramlat ner i stormen, efter att ha uppmärksammats att toalettpriset höjts fem kronor och dessutom har han har fått sinbild på en ”jättepöl” publicerad.  Det är inte nog. I Kristianstadsbladet är Michael Garderud trött på döda fåglar, förskräckt över enupphittad patron, irriterad över att inte komma fram med bilen och väckt alldeles för tidigt av ett tjutande från säkerhetsventil. Och i SvD berättar han om en plastbit i maten, i GT om hurhan konfronterade tågsurfare och i Aftonbladet berättar han hur han blev blåst som statist under en Roxette-inspelning.

När Ajour ringde upp Garderud förklarade han att han knappast själv ser sig som kränkt:
– Jag kanske är envis, noggrann, men inte kränkt och långsint, sa Michael Garderud .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. Ola says:

  Det enda som väl möjligtvis är sorgligare än en ständigt kränkt man är väl media som ständigt fortsätter att skriva om det.
  Det går bra för Ajour nu..

 2. Hmm says:

  Och tänk att det år sådana som han som orkar klaga på det som är fel som gör att sådana som du slipper. Sverige landet där man alltid förlitar sig på att någon annan tar i problemet och när hen sedan gör det så hånas hen.

  • Ola says:

   Det finns ju problem och problem. Om Ingvar Kamprad inte får sin morgontidningi tid så är det ett problem, för HONOM. Sluta lev i tron att ni löser andra människors ”problem” och lyssna på människor istället.
   Ayn Rand hade rätt i att all ondska i världen kommer från människor som upplever sig som goda.
   Det där att ni vill leva i tron att ni löser andras problem beror ju på ett bekräftelsebehov och att det är lösningar NI känner er bekväma med.

   • Hmm says:

    Och om du lever i tron att man inte ska börja med de lilla problemen utan de stora för att vi ska få ett samhälle som fungerar så jag upplysa din om att du misstar dig. Det är när vi alla tillsamman i stort och smått tar ser till rättvisa och hygienproblem, som tex döda fåglar, som vi har ett smärtfritt samhälle.
    Jag kan nästan garantera dig att om du lever i samma stad som denna man så har han minst en gång sett till att du har ett problem eller obehag mindre i din vardag.

    • Ola says:

     När jag gick i skolan fick vi lära oss Mazlows behovstrappa. Självklart måste vi lösa dom ”stora” problemen först.
     Tänk en värld utan hunger, fattigdom, det är en värld där 7Miljarder kan hjälpas åt att lösa dom små problemen, som miljöfrågor och om inte tidningen kommer när den ska. Istället sitter du hemma och klagar, och tycker at just DITT problem är viktigast, och världen är full av människor som skulle kunna lösa ditt problem (dela ut tidningen lite tidigare) om vi bara hade nån j-vla känsla för prioriteringar.
     Det är samma princip som att vi vid en flygolycka förser oss själva med syrgas innan vi hjälper våra barn…problemet är att vi glömde bort att vi ska hjälpa andra när vårt behov var tillgodosett, så när vi väl sätter på den där syrgasmasken på våra barn, så är syrgasen slut.

  • Ola says:

   Det är också lätt att ha rätt om man aldrig lyssnar. ”Alla” filmer i Sverige får statligt stöd, via skattepengar. Han kanske inte SKA ha betalt, det kanske är bättre att skattebetalarna som överhuvudtaget inte sett filmen får tillbaka sina pengar först?

   • Hmm says:

    Ola: Med det resonemanget så ska alla som lever i Sverige man aldrig utnyttjar sjukvården också få tillbaks sina skattepengar och sjukvårdspersonalen ska inte få sin lön 😉

    • Ola says:

     Tvärtom, jag tycker att ALLA ska ha lön, lika mycket.
     Då kan ni fortsätta göra era filmer som ingen vill se, tills ni blir hungriga för att maten tar slut (för om NI gör saker för er själva, så gör såklart den som producerar mat samma sak, och producerar mat till den som gör något som han/hon har glädje/nytta av)