Hur många svenskar twittrar – följ livesändningen här

Uppdaterat: Läs vår sammanfattning av undersökningen här.
Idag presenterar Intellecta sin stora twitterundersökning ”Twittercensus”. Vi har redan rapporterat om de stora slutsatserna, men nu under eftermiddagen hålls en detaljerad genomgång av svenska Twitter.
Vi rapporterar direkt på taggen #twittercensus, men du kan också följa presskonferensen här:

Här nedan kan du se hur twittersverige ser ut i dag. Ladda ner hela rapporten Twittercensus här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

8 kommentarerFlest rösterSenasteÄldst

 1. […] var kort från liverapporten, återkommer med mer reflektioner, kika själv på sändningen här eller följ på […]

 2. Carina Svendsen says:

  För det första börjar det bli dags för dig er att ge lite cred där det förtjänas, när du var med i radio så användes begreppet ”toalett-twittrare” efter att jag använt det här, och nu dyker den s.k. ”bubblan” upp.
  Nästan 50% av twittrarna gör det från en iPhone, och av dom som har angett ett geografiskt ursprung så är mer än hälften från Stockholm (om jag inte räknat fel).
  Det är ju inget konstigt så långt, men det jag undrar är hur man mäter ”inflytande” och ”påverkan” och dyl?
  Siffrorna visar att det är en bubbla bestående av en nästan löjligt liten minoritet, hade det varit ett politiskt parti hade ni knappt(ast) kommit in i riksdagen, och det är en kultur/mediaelit, som på intet sätt kan sägas vara representativ, hur får ni det att bli makt/inflytande?
  Om jag skickar ett SMS, eller skriver en text här, så innebär det att för/hos mig som skriver, och du som nu läser, så når jag ut till 100% av Er.
  Innebär det att DET är ett mått på min framgång, min makt?
  Är det därför ni använder Twitter? För att påverka andra?

 3. På tal om cred tycker jag dock det är lite underligt att ajour inte länkar till webbplatsen där rapporten finns och skriver var bilden är tagen ifrån.

  • Hallå, du missade nog länken då. Den ligger där och går till det dokument där jag hittade bilden. Om du läser vår rapport om Twittercensus ser du också att vi länkar tydligt där även till andra delar av sajten. http://ajour.se/twittercensus-med-ny-statistik-over-svenska-twittrare/

   • Hej,
    Jag tyckte precis som jag skriver att det var konstigt att ni inte anger källa i anslutning till bilden och att ni inte länkar till twittercensus site i detta inlägg. Ni länkar direkt till rapporten. Att ni länkar i ett annat inlägg är väl irrelevant? Jag ramlade in i detta inlägg från en länk på twitter tror jag. Läste det i sitt eget kontext inte som en del av hela er webbplats.

    • Länken ligger ju i direkt anslutning till bilden? Och när denna text skrevs fanns inget inlägg att länka till. PDF:en hittade jag via någon på Facebook.
     Allt länkande ska såklart har relevans, inte bara för länkandets skull.