Arkiv för
intervju

2 april

Håller nyårslöftet – med hjälp av Instagram

Henrik Svensson
Vi vet alla hur svårt det kan vara att hålla nyårslöften. Allt verkar lovande på förhand, men väl ute i den hårda verkligheten så överlever de tyvärr ungefär lika länge som sjömän med skörbjugg utan tillgång till apelsinjuice. Men Henrik Svensson har ett hemligt knep: Instagram.
– Det är smidigt. Man har ju alltid med sig telefonen, säger han.
Läs vidare →

29 november

2 september

Hotet mot feminister

Bloggaren My Vingren skrev ett blogginlägg i torsdags om hoten och hatet hon har blivit tvungen att utstå som offentlig debattör och feminist. Det spreds väldigt snabbt över nätet och många stämde igenkännande in i beskrivningen. Läs inlägget här.
utdrag från My Vingrens bloggutdrag från My Vingrens blogg
Jag ställde några frågor till My Vingren:
Varför skrev du inlägget?
– Det var framförallt för att jag fick kritik för att stängde av kommentarsfältet på bloggen efter mitt förra inlägg. Folk frågade varför, och då började jag reflektera att jag inte tänker på hatet som ett fenomen.
Läs vidare →

12 juni

#Hållenstolpe-grundaren: "Det är skitenkelt att hålla första stolpen"

Igår kväll gick Sverige till EM-gruppspelets första match och svenska folkets tummar hölls. 90 minuter senare stod det klart att mästerskapet fått en mardrömsöppning efter att Ukraina petat in två mål mot vårt enda. Svensk media rullade igång sin egen hesa Fredrik, och snart var rubrikerna fulla av försök att förstå – eller åtminstone förklara. Det var ”alldeles för länge alldeles för många långa bollar på chans och det är klart att det går åt helvete då” enligt DN:s Johan Esk, Sportbladets Simon Bank pratar om en feg backlinje, en felplacerad Markus Rosenberg samt stora systemfel i laget, och i SVD får försvarsspelaren Mikael Lustig förklara varför han inte täckte stolpen när hörnan som resulterade i 2-1-målet lades.
Läs vidare →

6 juni

Sociala medier har inte revolutionerat politisk kommunikation

Trots all uppmärksamhet kring sociala medier så har sociala medier och interaktiva funktioner bara haft en marginell påverkan på hur tidningarna, partierna och väljarna använder webben i den politiska kommunikationen i Sverige. Webben användes mest för envägskommunikation. Det visar en doktorsavhandling av Anders Larsson som lades fram vid Uppsala universitet i maj.
– Vi har i flera år hört personer säga att sociala medier ska förändra hur politiker och väljare kommunicerar. Internet och sociala medier ska ha en magisk effekt för den politiska kommunikationen påstår de. Det stämmer inte. Min forskning visar att sociala medier används på ungefär samma sätt som vi alltid använt medier. Dom skriver och vi läser, säger Anders Larsson.
Läs vidare →

28 maj

16 mars

13 januari

Fredrik Backman i stor intervju: "Jag är fortfarande beredd att börja köra truck igen"

Fotograf: Peter Stahre


Fredrik Backman har 50 000 läsare i veckan, och nu sitter han i mitt kök och försöker smussla undan en ananasskiva. Något jag bestämt sätter P för. Han ska ha den på sin hamburgare, han ska åtminstone ge det ett försök. Det står mycket på spel. Vi har via Twitter de senaste veckorna fört ett animerat samtal kring huruvida ananas hör hemma på hamburgare eller ej, och nu är det upp till bevis. Innan han sätter tänderna i burgaren, varsamt tillagad av min flickvän som tack vare sin amerikanska börd vet att ha såväl öl som vitlökssmör i köttfärsbiffarna, frågar hon vad hans förväntningar är.
– Jag har den förväntningen att burgaren kommer smaka väldigt gott, och ananasen kommer smaka ananas.
Läs vidare →

9 januari

Vad vill du fråga Fredrik Backman?

En Twitterdiskussion om huruvida ananas passar bra eller dåligt på hamburgare har nu nått sin logiska slutföljd: jag ska bjuda min motpart i diskussionen, succébloggaren, skribenten och snart författaren Fredrik Backman på ovanstående maträtt och i samma veva göra en intervju med honom. Ämnet kommer vara hans framgångar (Fredrik Backman har skrivit några av 2011:s största bloggposter) , hans ton, hans förebilder och varför det är så mycket mat på hans blogg. Intervjun inträffar imorgon vid lunchtid hemma hos mig på Reimersholme. Utöver oss två kommer fotografen Peter Stahre att vara med och föreviga Backman, förhoppningsvis med burgaren i högsta hugg, och eventuellt också min flickvän som sidekick (men antagligen främst hamburgerätare).
Men jag vet ju inte vad alla ni vill höra. Det vore ju sjukt. Därför frågar jag nu: finns det några särskilda frågor ni läsare vill att jag absolut inte ska missa att ställa honom? Ni som följt honom i alla år – vad kliar nu i era halsar, vilka frågetecken vill ni helst av allt ska rätas ut? Kom loss och föreslå i kommentarsfältet, och jag lovar att lyssna. Om någon i en kommentar redan ställt den fråga du tänkte föreslå – rösta på den med tummen upp!

7 december

Flickan som skrattade sig in i näthistorien

’https://www.youtube.com/watch?v=XF7b_MNEIAg” frameborder=”0″ width=”590″ height=”400″>
För att vara en plats som ofta anklagas för att bestå av hat, illegal nedladdning och porr, har nätet en märkligt kärleksfull relation till söta saker. Det är bara att ta en titt på de Youtubefilmer som varit som störst genom tiderna. 2007 fångade ett par handhållande uttrar våra hjärtan, 2008 skrattade en svensk bebis åt när pappan härmade en mikrovågsugn och när Read Write Web härom månaden sammanställde tidernas mest sedda Youtubeklipp var det bara två filmer på listan som inte var musikvideos – av dem var den sötklassikern Charlie Bit My Finger – Again! en. Det planlösa surfandet centreras ofta och gärna kring söta saker.
Läs vidare →